Ryzen 3 1300X ve RX 570 sistem düşük performans sorunu

Egemen_

Hectopat
Daha fazla  
Geçen haftalarda bir bilgisayar topladım. Bazı oyunlarda patlama, çarpma gibi sahnelerde anlık düşüşler oluyor. Bir de arada monitörde ekran gidip geliyor.
  • AMD Ryzen 3 1300X
  • ASUS PRIME A320M-E
  • ASUS RX570 ROG STRIX 4GB GDDR5 OC 256Bit AMD Radeon DX12
  • Crucial 8GB Ballistix
  • WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0
  • AOC G2260vwq6

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz oluyor büyük ihtimalle, ayarları kasmayacak şekilde en yükseğe al derim.
PSU nedir? Düşük kalıyorsa ekran kapanıyor olabilir ya da kablo kalitesizliği neden oluyordur.

Darboğaz neden olur?

XIGMATEK FRONTLINER EN8811 600W 3x12CM MAVİ LED FAN USB 3.0 MidT ATX SİYAH KASA

Buda kasam yanında gelen 600W`luk güç kaynağını kullanıyorum. Kablolarıda monitörün içinden çıkan kabloları kullanıyorum.

Oynadığın oyunları da yazar mısın? 8 GB RAM bazı üst düzey oyunlarda FPS droplarına neden olabiliyor.

Space Engineers ve GTA 5'te FPS drobu yaşadım. Bu ekran gitme olayını Reings of Kings'e girerken sunucuya birden ekran gidiyor ve bilgisayar galiba donuyor. Kapatıp açınca düzeliyor. Sadece Reings of Kings'te oldu.

Dropların sebebi belli 8 GB RAM kısıtlıyor dropa neden oluyor. Ama ekran gıtme olayı hakkında bilgim yok benim de ekranım bazen karıncalanıp donuyor ama PC tepki veriyor ekran sadece karıncalanıp donuyor. Sebebini bilimiyorum.

Şimdi Payday 2 oynarken de oyun bulma haritasında Mouse ile gezince FPS 200'den birden 5-6'ya düşüyor. Ekran gitme olayı da Reigns of Kings'te başkaları da yaşıyormuş. 8 GB RAM daha eklersem droplar düzelir mi? Saints Row 4'te de drop yiyorum. RAM'den olduğuna emin misiniz?

Dosya Ekleri

• ss.png
    ss.png
    20,4 KB · Görüntüleme: 81
dropların sebebi belli 8gb ram kısıtlıyor dropa neden oluyor ama ekran gıtme olayı hakkında bilgim yok benimde ekranım bazen karıncalanıp donuyor ama pc tepki veriyor ekran sadece karıncalanıp donuyor sebebini bilimiyorum.
Konuyu hortlatıyorum ama çözümünü buldunuz mu olayın ?

Kardeşim tamamen tüm parçalarımız aynı ve bende de oluyor aynısı ben de bulamadım çözümü.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00