Ryzen 3 2200G Anakart ve RAM Seçimi

gvvn

Decapat
Kısa süre içinde Ryzen bir APU sistem toplayacağım. Fakat hala anakart konusuna karar veremedim. Elimde VGA bir monitör olduğu için seçimlerimi kısa süre çevirici ile kullanacağımı varsayarak yapacağım. Bu doğrultuda birkaç sorum olacak;

1-) Seçtiğim Ana kartlarda VGA girişleri mevcut, Ryzen 3 2200G sistemim VGA görüntü birimiyle çalışır mı?
2-) RAM olarak T-Force Vulcan Z 8x1 3000MHz ( İki adet alarak Dual Channel ) düşünüyorum, Ryzen işlemcisi ile aşağıda yazan ana kartlar ile uyumsuzluk sorunu olur mu?
3-) MSI A320M Pro-E / Gigabyte B450M S2H ana kartlarını 2. Nesil Ryzen destekledikleri için seçtim. Fiyat farkı alacağım siteye göre 19 lira. Açıkçası tasarruflu davranmak istiyorum. Çünkü kaliteli bir çevirici bile 50-30 lira bandı arasında.

Bazı arkadaşlar konuya hemen damlayıp"üstüne biraz daha koy monitör al"demesin, biz de biliyoruz monitör almasını. Bütçem kısıtlı, bu yüzden uzun vadede tamamlayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart olarak aralarında çok az bir fiyat farkı olduğu için B450 almanızı öneririm. Daha iler dönük olur.

RAM'ler ise her iki anakart ile uyumlu.

2200G alman sadece günü kurtarır 4C/4T almanı önermem. İlla ki APU toplayacaksan 2400G veya 3400G altına düşme. Onun dışında en az B450 anakart ve Dual Channel RAM al. Eğer PC için acelen yoksa R5 1600 bulunan bir bilgisayar da toplayabilirsin. Ekran kartı için bütçe kalmaz ise bekleyip daha sonra alabilirsin. Bir de anakartta VGA girişi varsa görüntü almada bir sıkıntı çıkıcağını sanmam.

Anakart olarak aralarında çok az bir fiyat farkı olduğu için B450 almanızı öneririm. Daha iler dönük olur.

RAM'ler ise her iki anakart ile uyumlu.
Bende aynı şekilde düşünüyorum. Fakat Bütçem kısıtlı olduğu için büyük ihtimalle Ram miktarından feragat edeceğim.
Bütçemin kısıtlı olduğunu belirttim. Ryzen 5 2400G ile Ryzen 3 2200G arasında 300 400 liralık bir fiyat farkı var ve bu çok az bir miktar değil. Benim bütçem en fazla 1400.
eğer B450M alırsam 4x2 Kingston 2666 MHz düşünüyorum. Birazcık pederi sıkıştırıp 8x2 3000 MHz e kadar çıkarabilirim sanırım Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…