Ryzen 3 2200G ASUS Optimal Overclock Güvenli mi?

Shadrous

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
RX 570 ekran kartımı daha iyi besleyebilmek için R3 2200G işlemcimi stok soğutucumla overclock yapma kararı aldım. İnternette BIOS'tan performans modunu seçince yapılan overclock'un yeterli olduğu yazıyor. 3.7 ya da 3.8 GHz yapar diye düşünüyordum fakat ASUS Optimal Settings 3.85 GHz'e bastı overclock'u. Sizce güvenli midir?
NOT: Adana'da yaşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntı çıkarsa voltaj ver sadece. Vereceğin her voltaj anakart mosfetleri'nin ömrünü bir o kadar azaltır.
1.325 sıkıntı çıkardı, 3775 MHz 1.34375 bir OC yaptım ve fanları turboya aldım (sıcaklık aşırı yüksek buralarda, bilirsiniz) Beklediğimden aşırı fazla bir performans artışı oldu. Şaşkınım gerçekten. Sanırım OC'dan önce yaptığım tweak'ler de etkili.
Sıkıntı çıkarsa voltaj ver sadece. Vereceğin her voltaj anakart mosfetleri'nin ömrünü bir o kadar azaltır.
EDIT: 1.350 voltaj verip 3.8 GHz'e OC yaptım. Dauntless gibi oyunlarda Epic ayarlarda 67-69 dereceyi aşmıyor. Sağlıklı mıdır?
Tom Clancy's The Division 2 gibi işlemci katili bir oyunda 73 derecenin üstünü görmedi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı