Ryzen 3 2200G için RAM seçimi

Fibonacci

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar Ryzen 3 2200G ile ilk etapta APU olarak kullanacağım sistem topluyorum. RAM'lerde bazı markaların işlemcilerle uyumluluğu kayda değer bir şey mi yoksa satış stratejisi mi? Önemliyse performansı ne kadar etkiliyor? MHz ve CL değeri dışında dikkat etmem gereken başka şey var mı? 1 2 aylık gibi bir süre için tek modül 8 GB (min 2666 MHz) tek modül RAM kullanacağım. LOL gibi oyunlarda FPS'i ne kadar etkiler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buradan görebiliyorsun en az 10 FPS fark oluyor. Tabii ki bu LoL'de daha fazla olabilir. Anakartın 4 slotlu ise kesinlikle dual channel yap.

Hocam fiyat farkı çok oluyor diye sonradan 8 GB eklemeyi düşünüyordum ama Vatanın gece indirimiyle Asus Prime B350m-a anakart ve 4+4 G-Skill RAM satın aldım. Anakartın 2.nesil Ryzenleri çalıştıran BİOS sürümünün güncel olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Çalıştırmayı deneyebilirsin. Görüntü gelirse BIOS update tamamlanmıştır. Eğer gelmez ise yoktur yalnız söylemediğinsürece BIOS update yapıp vermezler.

Çalıştırmayı deneyebilirsin. Görüntü gelirse BIOS update tamamlanmıştır. Eğer gelmez ise yoktur yalnız söylemediğinsürece BIOS update yapıp vermezler.
Çalıştırmadan öğrenemez miyim? Mağazalarından talep edebilirim diye çok üzerinde durmadım.

Çalıştırmadan öğrenemez miyim? Mağazalarından talep edebilirim diye çok üzerinde durmadım.
Maalesef bilmiyorum öğrenemezsiniz tahminimce. Yalnız belirtmediyseniz zaten BIOS güncellemesi yapmadan direk fabrika ayarıyla gönderiyorlar. Sadece talep ederseniz BIOS güncellemesi yapıyorlar.

Maalesef bilmiyorum öğrenemezsiniz tahminimce. Yalnız belirtmediyseniz zaten BIOS güncellemesi yapmadan direk fabrika ayarıyla gönderiyorlar. Sadece talep ederseniz BIOS güncellemesi yapıyorlar.
Anladım hocam teşekkür ederim aradım sordum Vatanda internet üzerinden satışta ürünün kapalı temini için yapmadıklarını, mağazada yapılmasınında inisiyatif durumu olduğunu söylediler. Bilginiz olsun. RAM olarakta G-Skillin kırmızı Ripjaws 4+4 2400 MHz modelini aldım. İntel destekli olarak gözüküyor. Flare x modelleri AMD destekli aralarında performans açısından ne gibi farklar var?

MHz, CL değerinde fark yok ise sadece soğutma üstünde fark olur. Keşke 3000 MHz alsaydınız.

MHz, CL değerinde fark yok ise sadece soğutma üstünde fark olur. Keşke 3000 MHz alsaydınız.
Hocam maalesef piyasada 4x2 GB RAM bulmak sıkıntı ve fiyatları yüksek. 3000 MHz olanların fiyatı 600 civarında zaten o yüzden 8 GB alıp sonra takmayı düşünmüştüm ama indirimle 404 lira olduğu için 2400 MHz aldım. 5 10 civarı FPS farkı için o o farkı vermek istemedim ki zaten sistemi zorlayacak oyunlara ihtiyaç duyduğumda ekran kartı takacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…