Ryzen 3 2200g ile RX 570'i 1366x768p'de kullanmak

ElFerrari

Hectopat
Makaleler
1
Sorum yukarıda olduğu gibi. Normalde 2.el RX 560 almayı düşünüyordum ama fiyatlarına bakıldığında aşağı yukarı aynı fiyata geliyorlar. Bir de RX 570'in aslında RX 560'dan çok daha iyi bir kart olduğunu hatırlayınca ona yönelesim geliyor. Ama halihazırda kimi oyunlarda RX 570'in 1080p'de bile küçük darboğazlar yaptığını okuyorum. Ne dersiniz? RX 570'i darboğaz yaparak kullansam RX 560'dan alacağım performansın çok daha mı aşağısında alırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz tek fanlı modelini mi kullanıyorsunuz.

Ucuz RAMlerden işte hocam
Bir de hocam kısaca bahsedeyim, düşük çözünürlükte oyunlar iyice kararsızlaşıp kafayı yiyince emin olun sizin kafayı yemenize yol açarlar. Ama yani ben bu işten anlayıp da adam akıllı sistem toplayarak sürekli darboğazlar yaşayan eden ve sistem istikrarsızlığından bahseden insanlarla hiç tanışmadım bugüne kadar.

Hocam burada ne demek istediniz, anlayamadım tam olarak.Kendimde de aynı sistemi toplamayı düşünüyorum merak ettim doğrusu.

Hocam burada ne demek istediniz, anlayamadım tam olarak.Kendimde de aynı sistemi toplamayı düşünüyorum merak ettim doğrusu.
Hocam burada demek istediğim şuydu: şimdi RAMler her anakart ile çalışır ama bazı RAM ler vardır ki anakart ile uyumsuzluğa düşer bazı RAM ler vardır ki anakart ile mükemmel çalışır, işte bu mükemmel çalışan RAM ler de anakart üreticisinin uyumlu RAM ler diye oluşturduğu başlıkta toplanır. Şimdi her 3200mhz destekleyen anakart her RAMi 3200mhz hızına ulaştıramayabilir, bu sebeple öyle bir şey dedim. Yani öncesinde almak istediğiniz anakartın sitesine falan girip tam uyumlu harikulade çalışan RAMler listesini görmek faydalıdır.

Hatta ve hatta benim anakartin kullanma kılavuzunda xmp 1 profilinin desteklendiği xmp 2 profili için ise işlemciye bağlı olduğu yazıyor. Şimdi ortada böyle bir durum varken millet kafasına göre rami alıyor basıyor en yüksek frekansa sanki çok önemli gibi sonra anı FPS drop yiyorum vs. şikayette bulunuyor. Ve birşey daha belirteyim yakin zamanda DDR4 e geçtim ve RAM'leri araştırırken gördüm ki Türkiyede satılan RAM 'lerin çoğu Türkiyede satılan anakartlarin test listesinde yok. Satamadiklari RAM' leri Türkiyeye mi kitlemisler diye düşünmeden edemiyorum. Ya da tedarikçiler bakmadan etmeden belki ucuz diye de getirmiş olabilirler dikkat etmenizde fayda var. Ha Anakart test listesinde adı yazmasa da uyumlu olabilir o da şans işi siz işinizi şansa bırakmayın derim.

B450m s2h ile Corsair 8 gb 3000 mhz arasında bir uyumsuzluk olur mu acaba?

Kesinlikle katılıyorum hocam. Bu sebeple RAM alınırken dikkat edilmeli aslında ama bu dikkat pek yok

B450m s2h ile Corsair 8 gb 3000 mhz arasında bir uyumsuzluk olur mu acaba?
Anakartin sitesinden support(destek) bölümü var ordan memory (hafıza) yazan kitapçığı indir. Sonra alacağın RAM in kodunu kopyala kitapçıkta arama yerine yaz ve arat listede bulamazsa test edilmemiş veya başarısız olmuş demektir. Kitapçıkta olan RAM test edilmiş uyumlu demektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…