Ryzen 3 2200G Overclock Değerleri

Elimde Ryzen 3 2200G işlemcim var, ben bunu 3.9 GHz'e yükselttim ve voltaj olarak 1.3V verdim. Stok soğutucu kullanıyorum. BIOS'tan AMD cool'n quiet, Core performance Boost, Relaxed edc throttling, Spread Spectrum, C- state kapadım. 10 dakikalık stres testi sonunda sıcaklıklar bu durumda sabit kaldı. Test sırasında mavi ekran, titreme, kapanma, reset atma gibi bir sorun olmadı. Bu oveclock başarılı olmuş mu? Voltajı bir tık daha düşürmeli miyim? Sıcaklık değerleri yüksek mi? Adana'da ikamet ediyorum bu arada.

Overclock denemesi.png

Çünkü silikon kalitesi. Her aynı model işlemci aynı oranda OC olamaz ve aynı voltajda çalışmayabilir. 1600 aldım 12 NM çıktı 1.125 gibi çok düşük bir voltajda çalışıyor ama diğer 2200G'lerin birçoğu yine 1.4 de çalışıyorlarmış.
Anladım. Yukarıda bir arkadaş biraz daha düşürmemi önerdi voltajı. Sizce düşürmeli miyim? Sistem açılmazsa voltaj yetmezliğinden diye şüphe duyuyorum. Bios pilini çıkar tak yapmakla uğraşmak istemiyorum açıkcası.

Bence gerek yok düşürme fazla değil zaten. BIOS pilini çıkartmaya gerek yok anakart iyi bir şeyse otomatik sıfırlıyor zaten voltaj ayarlarını bir sorun olduğunda. Sürekli OC denemesi yaparım 1 kez olsun BIOS piliyle işim olmadı.
Tamam o halde böyle kullanayım teşekkür ettim.
1.272v ayarındada çalışıyordu ama OCCT hata veriyordu bende 1.285v çıkardım.
Bugün 1.285v' a çekip Aida64 ile stres testine soktuktan 5 dakika sonra sistem dondu. Sanırım 1.3v olarak kullanmam gerekecek.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı