ogulcandnmzz
Decapat
Arkadaşlar nasıl yapılıyor? Sabah Ryzen Master'dan dördünü de 3,8 yaptım, BIOS kitledi. Normalde 3.5 GHz'de çalışıyor.
MSI B450M PRO-M2 AM4 AMD Ryzen DDR4 3466MHz (O.C.) USB3.1 AnakartAnakartın ne? OC için en iyi yol BIOS dur. Eve gidince anakartının markasına göre daha detaylı yardımcı olacağım.
Merhaba. Bende merakımdan oc yapmayı denedim. Voltajı az verirsek ekrana görüntü gelip sistemin yükleme ekranı gibi bir yerde kalması normal mi? Kurtarma ekranı gibi düşük çözünürlükte yuvarlak dönen simge çıktı ama açılmadı.Öncelikle kendine bir hedef belirle. Başlangıç için 3.9 GHz olabilir.
BIOS'a gir, F7 tuşuna basarak gelişmiş moda geç ardından sol taraftan OC sekmesine tıkla. 3.9 GHz olması için CPU Ratio yazan değeri Auto'dan 39'a çıkartman lazım.
Şimdi geldik en uğraştırıcı kısma: voltaj! Hızı ne kadar arttırırsan işlemci o kadar çok voltaja ihtiyaç duyar. Ayrıca bu voltaj ihtiyacı doğru orantılı olarak artmayabilir, bu yüzden deneme yanılma ile ihtiyaç duyulan voltajı bulman gerekli. OC'nin amacı minimum voltajla maksimum frekansa çıkmaktır. Fazla voltaj işlemcinin gereksiz yere fazla ısınmasına sebeb olur.
Alt taraftan CPU core voltage bölümünü 1.25V'a ayarla, F10'a basarak kaydet ve çık. Sistem açılınca en az 10 dakika stres testi yap, mavi ekran, donma, vs gibi hatalar olmazsa BIOS'dan voltajı - tuşuyla bir tık düşür. Sistem stabil olamazsa, hata verirse + tuşuyla voltajı bir tık arttır, tekrar test yap.
Son olarak 1.45V ve üstü değerler Ryzen için tehlikeli değerler. Buna göre istediğin frekansı ve voltajı deneyerek en uygun ayarı bul ancak yukarıda da yazdığım gibi altın kuralı unutma: minimum voltajla maksimum frekans!
Olabilir. İşlemci yetersiz güçten dolayı hata vermiş, bu nedenle Windows tam açılmamış olabilir. Hangi işlemciye kaç volt vermiştiniz?Merhaba. Bende merakımdan oc yapmayı denedim. Voltajı az verirsek ekrana görüntü gelip sistemin yükleme ekranı gibi bir yerde kalması normal mi? Kurtarma ekranı gibi düşük çözünürlükte yuvarlak dönen simge çıktı ama açılmadı.
2600x e yaptım ama voltajı tam hatırlamıyorum. Ama cpu z üzerinden bakıp ordaki em düşük değeri denemiştim [emoji3] sonra da vakit geç oldu diye uğraşmadım 3.6 GHz de bıraktım. 2600x in boştaki frekans ve sıcaklık dalgalanmalarını sevmediğimden bu arayıştayım.Olabilir. İşlemci yetersiz güçten dolayı hata vermiş, bu nedenle Windows tam açılmamış olabilir. Hangi işlemciye kaç volt vermiştiniz?
usta tamam eve gidince deniyicem ben geçen ryzen master dan yapmaya çalışmışyım 3,8 e bios kitlemişti tekrar bir sorun çıkmaz demi stok soğutucu yokOlabilir. İşlemci yetersiz güçten dolayı hata vermiş, bu nedenle Windows tam açılmamış olabilir. Hangi işlemciye kaç volt vermiştiniz?
yausta tamam eve gidince deniyicem ben geçen ryzen master dan yapmaya çalışmışyım 3,8 e bios kitlemişti tekrar bir sorun çıkmaz demi stok soğutucu yok
ryzenla gelen soğuyucu var pardon2600x e yaptım ama voltajı tam hatırlamıyorum. Ama cpu z üzerinden bakıp ordaki em düşük değeri denemiştim [emoji3] sonra da vakit geç oldu diye uğraşmadım 3.6 GHz de bıraktım. 2600x in boştaki frekans ve sıcaklık dalgalanmalarını sevmediğimden bu arayıştayım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.