Ryzen 3 2200G overclock

mr.poseidon

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba!
Ryzen 3 2200G işlemci takılı bilgisayarımda ve videolar aracılığıyla işlemciyi 3.95 GHz ve 1.4 volt ile çalışacak şekilde overclock yaptım.
Tahmin edeceğiniz gibi çok anladığım bir durum değil ancak işlemci hala stress testinde güzel sonuç verdiği için son deneme olarak 4GHz'ye çekip orada bırakmak istiyorum.
Sormak istediğim şey şu internetteki videolar ve forumlarda 4 GHz için gerekli voltajı 1.4-1.45 olarak gösteriyor ve ben hangisinin benim için uygun olduğunu bilmiyorum. Bunu nasıl öğrenebilirim?

Bilgisayarın stress testinde kapanmadıgı minimum voltaj senin için uygun. Şu kış günlerinde 90dereceyi aşmasa iyi olur işlemci, yazın daha da artar.

Bilgisayarın stress testinde kapanmadıgı minimum voltaj senin için uygun. Şu kış günlerinde 90dereceyi aşmasa iyi olur işlemci, yazın daha da artar.
Şu an 10 dakika oldu 4 ghz 1.41 volt ile stress testinde ve 82 derecenin üzerine çıkmadı. Bu şekilde bırakmayı düşünüyorum 1.4 volt ile denemedim ancak.

Bu işlemcide farklı bir durum var mı bilmem ama 82 derece fazla değildir 1.4 voltta degrade olacak diye bir şey yokta yani bir tık riski azaltmak adına 1.3Volta yaklaştırabilirsin. Ama 1.4 voltta 82 dereceyi görmesine şaşırdım hangi stress testini yapıyorsun

Bu işlemcide farklı bir durum var mı bilmem ama 82 derece fazla değildir 1.4 voltta degrade olacak diye bir şey yokta yani bir tık riski azaltmak adına 1.3Volta yaklaştırabilirsin. Ama 1.4 voltta 82 dereceyi görmesine şaşırdım hangi stress testini yapıyorsun
Aida64 ile yapıyorum orj voltajı yanlış bilmiyorsam 1.37 ve kullandığım fan stok fan.

Zen 1 bu Zen 1+ değil. 1.45 volta kadar okay (AMD paşa öyle diyor). Tabii sen o volta çıkana kadar dandik amd'nin kullandığı tim yüzünden sıcaklıklar 100 dereceyi ulaşır o yüzden max 1.4v kullan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı