Çözüldü Ryzen 3 2200G Pulse ITX RX 570 Fortnite ani FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Murat19037

Centipat
Bilgisayar özelliklerim:
İşlemci: Ryzen 3 2200G.
Ekran kartı: Pulse ITX RX 570 4 GB OC.
RAM: Gammix 8 GB DDR4 3000MHz.
Depolama: Adata 240GB SSD ve hitachi 500GB HDD.
--------------------------------------------------------------
Fortnite oynarken bilgisayarıma ani droplar giriyor ve bu başka oyunlarda olmuyor (CS:GO, LOL vb. ).
Bu sorun neden kaynaklanabilir?
@Recep Baltaş

Çözüm
Arkadaşlar sorunu çözdüm!
İşlemci darboğazı yapıyormuş, ben de ayarları Full'e çekip FPS'yi 60'a sabitledim ve artık işlemci kullanım yüzdesi %40 civarlarına düştü ve GPU kullanımı %99'lara, %100'lere çıkıyor.
Herkese iyi oyunlar!
FPS olarak atmadım o videoyu. Kullanım açısından nasıl fark olabiliyor?
Dual channel daha performanslı olur, işlemciyi de rahatlatır. Single vs dual RAM videolarına bakarak farkı görebilirsin.

Dual channel daha performanslı olur, işlemciyi de rahatlatır. Single vs dual RAM videolarına bakarak farkı görebilirsin.
Yorumun için teşekkürler hocam, Tam kanıt atacaktım hızır gibi yetiştin :)

Öyleyse kusuruma bakmayın, yeni bir şey öğrettiğiniz için çok teşekkür ederim. Konu sahibi ve RAM hakkında yorum yapan kişiye de yanlış bilgi verici RAM videosu attığım için üzgünüm.

Arkadaşlar sorunu çözdüm!
İşlemci darboğazı yapıyormuş, ben de ayarları Full'e çekip FPS'yi 60'a sabitledim ve artık işlemci kullanım yüzdesi %40 civarlarına düştü ve GPU kullanımı %99'lara, %100'lere çıkıyor.
Herkese iyi oyunlar!

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı