Ryzen 3 2200G sistem Windows 10 yüksek RAM kullanımı

Fibonacci

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Windows 10 kullanırken bir süre sonra (takribi 3 4 ay gibi belli bir süre geçince) yoğun RAM kullanımıyla karşılaşıyorum sistem boştayken %35 bir program çalışıyorsa %45 civarlarında oluyor. Format attığımda bu sorun düzeliyor fakat daha pratik bir yolla bunu düzeltebilir miyim? Windows Defender kapatma, arka plan uygulamalarını devre dışı bırakma gibi yaygın olarak önerilen yöntemleri denedim sonuç alamadım. Antimalware service executable hala görev yöneticisinde çalışıyor gözüküyor kapatamadım tamamen. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistem özelliklerim şu şekilde; Ryzen 3 2200G, 8 GB 2400 MHz RAM ( 2 GB VRAM için ayrıldı)

Dosya Ekleri

• Ram kullanımı sistem boşta.jpg
    87 KB · Görüntüleme: 63
  • client açıkken.jpg
    91,5 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleyen: Moderatör:
Çünkü yeni bu şekilde gösteriyor değerleri. Orda daha öncede karşılaştığımı formatla çözdüğümü belirttim zaten.
Kardeş Chrome açık lol açık ne bekliyorsun ki Helede apu değerler gayet normal
Gayet normal 8 GB var elinde çok değil. Tarayıcıyı kapat.
Biraz araştırınca 16 GB belleğe sahip olanların bile böyle bir hatayı aldığıyla karşılaştım. Sistem özelliklerine göre yüksek kullanımdan bahsediyorum çünkü normalde 2 GB RAM kullanıyor boştayken.

Normalde 2 GB kullanması da normal W10 kullanıyorsun.
Zaten bellekleri yükselteceğim bir kaç gün içinde ama şunu anlatmak istiyorum önceden resimde atmış olduğum değerler %20 %25 lerde seyrediyordu ama bir sebepten neredeyse iki katına çıkıyor değerler. Ana kartım 4 slot 2x4GB 2400 MHz belleklerim var tek slot 8 GB bellek alsam 3 slot kullanmak etki eder mi ve de MHz yüksek alıp 2400'de kullansam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…