Ryzen 3 2200G Sistemde 2133 MHz RAM Kullanılmalı mı?

Sabri Alemdar

Hectopat
Daha fazla  
Elimdeki sistem;
  • Asus H110M-D DDR4 2133 MHz 1151 Anakart (Skylake-Kabylake Destekli)
  • Intel I3-6098P 1151 İşlemci
  • Zotac GTX1050TI 4GB OC Ekran Kartı
  • Kingston HyperX Fury Black DDR4 2133 MHz 8GB Tek Modül RAM
  • Corsair VS650 80+ Güç Kaynağı

Ben bu sistemi aşağıdaki Ryzen sisteme dönüştürmeyi düşünüyorum.
  • MSI A320M PRO-VH PLUS DDR4 3200+MHz (O.C.) Anakart
  • AMD Ryzen 3 2200G İşlemci
  • Zotac GTX1050 TI 4GB OC Ekran Kartı
  • Kingston HyperX Fury Black DDR4 2133 MHz 8GB Tek Modül RAM
  • Corsair VS650 80+ Güç Kaynağı

Anakartın 2133 MHz RAM desteği var fakat işlemci için 2133 MHz RAM'li sistem yeterli olacak mı emin değilim. Çok fazla bütçem de yok. Bu yüzden RAM'i değiştirmeden bu sistemi sorunsuz kullanabilir miyim? Yardımınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
Bütçe = 850 - 950 TL civarı

Edit: Bütçe Anakart + İşlemci içindir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu değikliği yapmaktaki amacınız nedir? 2133 MHz, Ryzen bir işlemci için yeterli değil.

Öncelikle bu APU sistem. APU sistemlerde biliyorsunuz ki RAM oldukça öneme sahip. Tek modül asla kullanma, çok pişman olursun. 2x 4GB 2133 DDR4 iki adet 4 GB alsanız rahat edersiniz. 2 GB ekran kartına alacak, size kalan 6 GB RAM. Bayramdan sonra bi upgrade yaparsanız sizin için iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bu APU sistem. APU sistemlerde biliyorsunuz ki RAM oldukça öneme sahip. Tek modül asla kullanma, çok pişman olursun. 2x 4GB 2133 DDR4 iki adet 4 GB alsanız rahat edersiniz. 2 GB ekran kartına alacak, size kalan 6 GB RAM. Bayramdan sonra bi upgrade yaparsanız sizin için iyi olur.
APU?

Sistemde harici bir ekran kartı bulunduğu için APU kullanılmayacak.

Bu değikliği yapmaktaki amacınız nedir? 2133 MHz, Ryzen bir işlemci için yeterli değil.
Amacım; şuan ki i3 işlemcinin oyunlarda çok performans gösterememesi (fps droplar) ve birazcık fps artışı istemem.
2200G için minimum mhz değeri kaç olmalı?

APU sitemler hakkında bu söylediğiniz kadar bilgim var ama sistemde 1050ti olduğundan apu teknolojisini kullanmayacağım.

Anlaşılan yeni RAM almadan Ryzen serisine geçiş yapamayacağım. Bu yüzden elimde bulunan parçalarla kombinli (PSU,GPU) bir i5 (kabylake) veya ryzen 3-5 serisi sistem önerilerinizi istiyorum.
Fiyat olarak 3000TL den fazla para veremem.

Son düzenleme:
Amacım; şuan ki i3 işlemcinin oyunlarda çok performans gösterememesi (fps droplar) ve birazcık fps artışı istemem.
2200G için minimum mhz değeri kaç olmalı?

APU sitemler hakkında bu söylediğiniz kadar bilgim var ama sistemde 1050ti olduğundan apu teknolojisini kullanmayacağım.

Anlaşılan yeni RAM almadan Ryzen serisine geçiş yapamayacağım. Bu yüzden elimde bulunan parçalarla kombinli (PSU,GPU) bir i5 (kabylake) veya ryzen 3-5 serisi sistem önerilerinizi istiyorum.
Fiyat olarak 3000TL den fazla para veremem.

isterseniz şöyle bişey önere bilirm lütfen ön yargıyla yaklaşmayın
Teknobiyotik TV - Intel Kaby Lake G4560 3.5 GHz, GTX1050Ti, 8GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı