Sistemim 3-4 aylık Asus 1050 Ti 4 GB, Ryzen 2200G, 600W PSU, 8 GB 300MHz RAM'den oluşuyor fakat Forza Horizon 4 gibi bilgisayarı biraz zorlayan oyunlarda ani FPS düşüşleri yaşıyorum. Bazı arkadaşlar darboğaz dedi fakat bu parçalardan oluşan birçok sistem var ve onlarda bu sorun yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
MSI Afterburner ile oyun içi işlemci ve ekran kartı kullanımını gözlemle. Ekran kartı kullanımı %90-95'in altına iner, işlemci %90-100'e vurursa darboğaz oluyor anlamına gelir.
1050ti ile çoğu oyunda darboğaz yapmıyor. MSI afterburner ile sıkıntı yaşadığınız oyunun değerlerini paylaşın. Bu arada anakartınız OC'ye elverişli ise OC yapabilirsin işlemciye.
8 GB RAM'den kaynaklanıyor olabilir. İşlemcin ekran kartını besleyebilecek güçte. Oyun sistemini zorlayan bir oyun. İşlemcin de anlık olarak yetersiz kalıyor olabilir.
Darboğaz yapacağını sanmıyorum. Forza Horizon 4 gibi bir oyunda FPS düşüşü yaşamanız normal, RAM yetmiyor olabilir keza 1050 Ti’da çok güçlü bir ekran kartı değil. @Shimada Sensei nın dediği gibi Afterburner ile kullanım değerlerine bakın.
Yapacağını hiç sanmıyorum; dar boğaz demek düşük fps demek değildir.
Mesela 2700 işlemcide RTX 2080ti ile 120 FPS alırsanız da dar boğaz olur ama oyun akıcı olur.
Ani düşme var ise benim tavsiyem bu sistem için işlemci sıcaklığını ve frekansını oyun sırasında takip edin.
Yapacağını hiç sanmıyorum; dar boğaz demek düşük fps demek değildir.
Mesela 2700 işlemcide RTX 2080ti ile 120 FPS alırsanız da dar boğaz olur ama oyun akıcı olur.
Ani düşme var ise benim tavsiyem bu sistem için işlemci sıcaklığını ve frekansını oyun sırasında takip edin.
Darboğaz yapacağını sanmıyorum. Forza Horizon 4 gibi bir oyunda FPS düşüşü yaşamanız normal, RAM yetmiyor olabilir keza 1050 Ti’da çok güçlü bir ekran kartı değil. @Shimada Sensei nın dediği gibi Afterburner ile kullanım değerlerine bakın.
Doğru diyorsunuz 1050 Ti öyle ahım şahım bir kart değil fakat yeterli bir kart olduğunu düşünüyorum. RAM 6000-6800 arası kullanıyor oyun, CPU ise 95-100. Sebebini anlamadığım şekilde FPS düşüşü gerçekleşiyor.
8 GB RAM'den kaynaklanıyor olabilir. İşlemcin ekran kartını besleyebilecek güçte. Oyun sistemini zorlayan bir oyun. İşlemcin de anlık olarak yetersiz kalıyor olabilir.