Ryzen 3 2200G ve GTX 1050 Ti Sistem Yükseltme

Sezergumus

Hectopat
Daha fazla  
Sistemimi yükseltmeyi düşünüyorum. Özelliklerim bunlar:
  • GPU: MSI Gaming X 1050 Ti 4 GB
  • CPU: Ryzen 3 2200G
  • Anakart: MSI A320M Pro-VH Plus
  • RAM: (2x8) Kingston HyperX Predator Black 3000 MHz
  • PSU: Xigmatek 500W 80+
Sistemimi yükseltmek istiyorum oyunlarda kasıyor. Yükseltmeye CPU ile başlamayı düşünüyorum. R5 3600 işlemciye yükseltmeyi düşünüyordum ama bütçeden dolayı R5 2600 alsam ileride ekran kartını RTX 2060'a yükseltince sorun çıkar mı?
RX 5700 XT alsam ısınma sorunu var diyorlar emin olamadım bir sorun çıkar mı? İşlemciyi aldıktan yaklaşık 7-8 ay sonra ekran kartını yükselteceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Maddiyat durumuna göre konuşuyorum: Ryzen 5 2600 yeterli bir işlemci mi? Evet. Fiyatı itibariyle verimi yüksek. He imkanlar varsa Ryzen 5 3600 almak daha ileriye dönük olacaktır ancak gücünüz buna yetiyorsa sorun yok.

Bununla birlikte ekran kartı tercihinizde önem kazanıyor. RTX 2060, Ray Tracing için alınacak ya da 2000 TL bandına çıkılmışken tercih edilecek bir kart değil. Aynı seviyelerde RX 5700 daha güçlü durmakta. Testlere de bakıp farkedebilirsiniz.

Dengeli sistemi, bir tarafın aşırı güçlü olmasına tercih ederim. Ryzen 5 3600 ve RX 5700 XT için imkanlar varsa o anakartı da B450 Gaming/TUF seviyesinde bir şeye çevirmek gerekir. Ama maddiyat yoksa ekran kartından biraz kısıp dengeli bir işlemci ve B450 chipsetli bir anakartta yine mantıklı duracaktır. Konu tamamen sizin ne kadar bir miktarı gözden çıkaracağınız.

İlk aşamada işlemciyi güçlendireceğim. Yanında anakartı da yükselteyim mi? Yaz aylarına doğru da ekran kartı almayı düşünüyorum. Hangi model olacağı konusunda karar veremediğimden sordum. İlk aşamada 1300 TL civarı param var ve RX 5700 ekran kartlarında ısınma sorunu olduğunu söylüyorlardı bir sorun yaratmaz mı?

1300 TL ile işlemci ve anakart güncellemesi yaptıktan sonra 2020'de ekran kartını değiştirmek daha sistemli olacaktır. Çok iyi bir ekran kartı alsanız dahi diğer parçalarınız yetersiz ise verim düşecektir. "RX 5700 ısınıyormuş!?" ibaresini kim ya da kimler kullandı bilemiyorum ancak youtube üzerinden referans ve özel soğutmalı modellerin sıcaklık değerleri testlerde mevcut. İnceleyebilirsiniz.

Son karar sizin ancak maddiyatınıza göre Ryzen 5 2600 ve B450 chipsteli iyi bir anakart takviyesi rahatlıkla yapılabilir. Tabi ki durumunuz varsa Ryzen 5 3600 alın ancak yoksa da 2600 iyi bir tercihtir.

Benim aklım şurada kaldı Ryzen 5 2600 ve anakart alsam şimdilik seneye Kasım ayında bir tanıdığım Almanya'ya gidecek. Ondan ekran kartı istemeyi düşünüyorum sizce ne yapayım?
Bir
Bir de ben sistem özelliklerime 2x8 RAM yazdım RAM'im şu an 8 GB bugün almayı düşündüğümden öyle yazdım YouTube'da bazı videolar gördüm R3 2200G 1050Ti sisteme 2x8 RAM'in saçma olduğuna dair sizin fikrinizi de merak ediyorum. Mantıklıysa 10 dakika içinde Alacağım RAM'i.

Yabancı bir ülkeden elektronik parça alındığı zaman TR'de garanti kapsamına dahil olmayacağının farkındasınızdır. Olası bir sorun durumunda ki elektronik biraz şans işidir, tamir ya da destek için zora girmiş olacaksınız. Tabi ki tercih sizin.

RAM konusunda da mutlaka çift kanal yapın. Artık sistemlerde Dual olarak min. 16GB RAM olmalıdır. Standart bir durum haline geldi.

Çok sağolun şu an RAM almaya gidiyorum emin değilim ama bu ay içerisinde de işlemcimi Ryzen 5 2600'a yükselteceğim galiba.

Çok sağolun şu an RAM almaya gidiyorum emin değilim ama bu ay içerisinde de işlemcimi Ryzen 5 2600'a yükselteceğim galiba.

İncehesap'ın bir 1-1.5 hafta içerisinde Gaming gecesi etkinliği olacak. Onu da es geçmeyin. Bir şeyler yakalayabilirsiniz belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…