Ryzen 3 2200G ve RX 560 sistem toplama

mkurt200234

Megapat
Makaleler
10
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yakın zamanda almayı planlıyorum yoksa bu gidişle hiç alamayacağım gibi gözüküyor dolar yüzünden. Kendimce bir sistem topladım ama biraz bütçemi aştım. Normalde bütçem 2700 TL ama ben hem kendi istediğim olsun hem de oyunları daha iyi oynamak için 2900 TL'lik bir sistem topladım. Aşağıda sistemin özelliklerini yazacağım. Öneriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

İşlemciyi APU olmayan bir versiyon alsanız? Hem daha az ısınır.
1300 mesela?
RX560 yerine dönem dönem 900 lira seviyesine inen 1050TI öneririm. RAM seçiminiz Ryzen için yavaş. Ryzen performansını RAM ile pekiştiriyor. 3000MHz seviyesine yönelmeye bakın.
Seçtiğiniz kasanın çıkış fanı yok. En az 1 adet 120 mm çıkış fanı eklemek zorundasınız.

İşlemciyi Ryzen 3 1200 alabilirim ancak 1300X'e kadar çıkamam. APU almayacağım için de RAM değiştirmeme gerek yok. Ekran kartı anlamında 1050Ti almam. Bence RX560 4GB O.C versiyonu 1050Ti modelinden daha iyi. Biraz oyun testlerine bakınca adım adım daha önde görüyorum. Birde bende Freesync monitör var. Bir neden de bu.

İşlemci konusunda emin değildim onu düzelttim. Ekran kartı anlamında seçtiğim linkteki ekran kartı gerçekten fiyatına göre çok iyi. Zaten indirmde normalde 1000 TL civarı o yüzden onu değiştirmem için onun civarında bir öneri beklerim sadece. 1050Ti 4GB O.C versiyonları çok pahalı bu modele göre aşamazdım. Kasa anlamında da bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Fan alacağım 3 tane 120mm.
Zaten gerisi aynı olacak. Sizce iyi bir sistem değil mi 2900 TL için.

Ryzen 3 2200G x8 PCI-E hattı sağlıyor. Ekran kartı zaten alınacağı için Ryzen 3 1200 veya Ryzen 3 1300X daha mantıklı.

Son düzenleme:
Tavsiye vereceğim ama lütfen ön yargılarınızı bir kenara bırakın öncelikle. Seçtiğiniz işlemci güzel, kalabilir. Alternatif olarak i3 8100 düşünebilirsiniz. Ben öyle yapardım. İkinci olarak, PSU sıkıntılı bir model. VS serisini boş verin. 200 TL seviyesinde bir 450-500 Watt bir PSU işinizi görecektir.
Asıl meseleye gelelim. Hangi videoları ve testleri referans aldınız bilmiyorum ama, iki kartı da kullanmış ve üzerine çokça araştırma yapmış biri olarak kolaylıkla söyleyebilirim ki GTX 1050 Ti, RX 560'tan bariz daha iyi bir kart. PSU'dan vs. kıstığınız bütçe ile ekran kartını 1050 Ti yapın.

Eğer ekran kartı için RX 560'ta ısrarlıysanız da, alabilirsiniz. Yanlış bir tercih olmaz. Sadece 1050 Ti'ın daha iyi olduğunu bilin. Bunların haricinde de kesinlikle o PSU'yu değiştirin.

Bir ekleme daha yapayım; oyunlarda sabit olarak alacağınız 60 ya da 75 FPS, Free-Sync ile alacağınız 45-75 FPS arasında gidip gelen değerlerden daha iyi oluyor.

Bu bütçeye i3 8. nesil bir bilgisayar toplarsanız daha performanslı olacaktır. 1050TI ekran kartı, 8GB RAM çok rahat sığar

GTX 1050 Ti daha iyi olduğu kadar daha pahalı da. RX 560 alarak FreeSync sahibi de olacak. Eğer bir gün monitör alacak olursa G-Sync monitörler aşırı pahalı iken, neredeyse her fiyat aralığında, her türlü monitörde FreeSync desteği mevcut. Böylece aslında daha kazançlı çıkabilir. Tabii asla FreeSync monitör almak gibi bir ihtimal dahi yok ise GTX 1050 Ti mantıklı bir seçenek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…