Ryzen 3 2200G ve RX 580 sistem düşük FPS problemi

ivorywayy

Decapat
  • Ryzen 3 2200G
  • MSI B450M Pro M2
  • GSkill RipjawsV 3200 MHz
  • MSI RX 580 Armor
  • Rampage RMP 600W 80plus
Oyunlarda düşük FPS sorunu yaşıyorum. PUBG'de en düşük ayarlarda 40'a kadar düşüyor FPS'im. Oyunun yoğun olduğu bölgelerde Zula'da bile 60 FPS'e kadar düştüğüm oluyor zaman zaman. Aynı sorunu yaşayan ve çözüm olabilecek bir önerisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci yetersiz kalıyor. Bir miktar overclock ile denenebilir.
RX 580 için minimum önerim Ryzen 5 2600'dür.

Verdiğiniz bilgiden dolayı teşekkür ederim. Bende Ryzen 5 2600X'e geçiş yapmayı düşünüyorum. İnşallah sorunum düzelir. Birde Ryzen 5 2600X için bir soğutucu öneriniz var mıdır? Yoksa, stok soğutucu da işimi görür mü?

R5 2600X'in stok soğutucusu yeteridir. Hatta bir miktar OC de yapabilirsin o soğutucu ile.

R5 2600X yerine R5 2600 gayet yeterli olacaktır. İki işlemcide de overclock yapılabilir. Yani R5 2600 alıp artan para cebinde kalabilir.
Teşekkürker verdiğiniz cevap için. Peki Ryzen 5 2600x, RX580 Armor 8gb, ve 16GB 3200mhz Ram kullanmayı düşünüyorum sizce sistem stabilitesi yani uyumluluğu performansı tatmin edici olur mu? Birde Samsung 970 EVO 250GB M2 ssd eklemeyi düşünüyorum. Sizce bu darboğaz olayı kalkar mı ciddi anlamda bi fark yaşar mıyım ?

Düşük fps problemini oncelikte amd radeon graphics setting ten ayarlamayi dene mümkünse fabrikasyon ayarlara dönüp tekrar oyunlarda testlerine devam et sorunun çözülecek muhtemelen, islemcinin yetersiz kalip kalmadığını görebilirmemiz için oyun içi performans izlemelerini görmemiz gerek. Son olarakta işlemcin için söylüyorum yetersiz kalması gibi bi durum aslında söz konusu değil % 60 in uzerine ciktini sanmıyorum. Dedigim gibi yinede oyun ici perfomans izlemeye devam et mumkunse burada paylas daha iyi yardimci olabiliriz.

Evet darboğaz ortadan kalkar ve sistemin performansı gayet iyi olur. Ama tekrar söylüyorum. R5 2600X yerine R5 2600 almak daha mantıklıdır. Arasındaki fiyat farkına değecek bir performans yok.

Bu arada o güç kaynağını kullanmanı önermiyorum. Bir an önce güç kaynağını değiştirmelisin.

İşlemci yetersiz kalıyor. Bir miktar overclock ile denenebilir.
RX 580 için minimum önerim Ryzen 5 2600'dür.
Hocam o islemci en dusuk ayarlarda en az 60 FPS verebilmeli. Bence islemciyo arkaplanda somuren baska bi sey var. Ben i5-3470 ve RX570 ile nasil 70-80FPS aliyorum o zaman ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı