Çözüldü Ryzen 3 2200G Windows 11 Desteği Yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Grone

Centipat
Az önce Windows Insider Programı'na kayıt oldum anakartım TPM 2.0 desteği var ve BIOS'tan açtım yine de Windows 11 çalıştıramayacağımı öğrendim. Microsoft'un açıkladığı listede(Windows 11 çalıştırabilecek AMD işlemciler listesi) Athlon işlemciler varken Ryzen 3 2200G yok bunun mantıklı bir açıklaması var mıdır?

Çözüm
Bu liste eksik diye düşünüyorum. Desteklememesi söz konusu değil.

Güncelleme: Zen mimarili işlemciler desteklenmiyor. Zen+ ve sonrası destekleniyor. 2200G de Zen olduğundan desteklenmiyor.

Saçma mı? Saçma. Ama Microsoft'un kararı böyle.
Bu liste eksik diye düşünüyorum. Desteklememesi söz konusu değil.

Güncelleme: Zen mimarili işlemciler desteklenmiyor. Zen+ ve sonrası destekleniyor. 2200G de Zen olduğundan desteklenmiyor.

Saçma mı? Saçma. Ama Microsoft'un kararı böyle.

Son düzenleme:
Çözüm
Ryzen 3 2200G ile Ryzen 5 3600 aynı fTPM'i paylaşıyor. Biraz konuyu hortlatmak gibi oldu ama Microsoft'dan bu CPU'nun çıkış yapmadan önce destekleneceğine dair bilgi aldım. Haberiniz olsun.

Ryzen 3 2200G ile Ryzen 5 3600 aynı FTPM'i paylaşıyor. Biraz konuyu hortlatmak gibi oldu ama Microsoft'dan bu CPU'nun çıkış yapmadan önce destekleneceğine dair bilgi aldım. Haberiniz olsun.

Olay sadece TPM ile bitmiyor CPU listesinin oluşturulma nedeni WHCP gereksinimlerini karşılayabilecek işlemciler için, 2200G, 2400G ve bazı M3 modelleri gibi işlemciler bu gereksinimleri karşılamadığı için listede yok. Sonradan ne olur, eklenir mi bilemeyiz çünkü bu konu hakkında hiçbir RESMİ açıklama yok ancak bu gereksinimler değişmediği sürece desteklemeyecektir.

Olay sadece TPM ile bitmiyor CPU listesinin oluşturulma nedeni WHCP gereksinimlerini karşılayabilecek işlemciler için, 2200G, 2400G ve bazı M3 modelleri gibi işlemciler bu gereksinimleri karşılamadığı için listede yok. Sonradan ne olur, eklenir mi bilemeyiz çünkü bu konu hakkında hiçbir RESMİ açıklama yok ancak bu gereksinimler değişmediği sürece desteklemeyecektir.
Resmi açıklama zaten yok. Tanıdığım bir Microsoft yetkilisinden destekleneceğine dair cevap aldım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı