Ryzen 3 2200G'den 3600X'e geçiş yapmak

merterden19

Megapat
Daha fazla  
Şu anda halihazırda 2200G kullanıyorum ama artık yetersiz gelmeye başladı. 5. nesil işlemci almayı düşündüm ancak anakartım 5. nesile destek veriyor mu bilmiyorum. 3. nesil için BIOS güncellemesi gelmişti sanırım.
MSI A320M Pro-E bu anakartı kullanıyorum.
Uygun fiyata 3600X buldum.
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Harici ekran kartım var APU olmasına artık gerek yok.
Aslında normal kullanımda işimi gayet görüyor istediğim tüm oyunları rahatlıkla oynayabiliyorum sadece Metin2'de 4 Client açınca %97-98 kullanım oluyor şu an da bu şekilde çalışıyor sıcaklık 84 derece. Tarayıcıya tıklayınca bile geç açılıyor artık. Daha fazla işlem yapabilmek istiyorum.

1500 TL'ye buldum tanıdık birinde ama mantıklı mı sizlere sormak istedim.
1500 TL'ye gayet güzel, o fiyata zar zor 3600 bulunuyor genelde. Alıp sorunsuz kullanabilirsiniz ancak stok fan varsa değiştirmenizi öneririm biraz fazla ısınan bir işlemci.

1500 TL'ye gayet güzel, o fiyata zar zor 3600 bulunuyor genelde. Alıp sorunsuz kullanabilirsiniz ancak stok fan varsa değiştirmenizi öneririm biraz fazla ısınan bir işlemci.

Bende bir tane kule tipi var hiç kullanmadım takmaya üşendiğimden. Aldım kenarda kutusuyla duruyordu onu takmayı düşünüyorum bunun bahanesiyle kasayı temizlemiş olurum.

Bende bir tane kule tipi var hiç kullanmadım takmaya üşendiğimden. Aldım kenarda kutusuyla duruyordu onu takmayı düşünüyorum bunun bahanesiyle kasayı temizlemiş olurum.
Aynen öyle, hazır işlemci değiştirmek için kasayı açmışken soğutucuyu da takarsınız

Aynen öyle, hazır işlemci değiştirmek için kasayı açmışken soğutucuyu da takarsınız

Performans olarak tatmin eder mi acaba? Dediğim gibi diğer oyunlarda hiç problem yaşamıyorum ama Metin2'de fazla Client açabilmek istiyorum. En azından 6-7 tane.

1500 TL'ye buldum tanıdık birinde ama mantıklı mı sizlere sormak istedim.

Al gerçekten ucuz. Zamanında 2200G kullanan ve şu an 3600 kullanan biri olarak kesinlikle çağ atlarsın. İşlemcimi 1.35v 4.45GHz kullanıyorum 3600X ile neredeyse aynı değerleri alıyorum diyebilirim, çok memnun kalırsın

Kesinlikle takın, stok fanla yerinde duracak bir işlemci değil çünkü.

O.C hiç yapmadım hep çekindim evde yokken sıkıntı çıkarır mı diye. Hep bir korku olmuştur bende.

Şu an bile 85 derece kullanım %97

O.C hiç yapmadım hep çekindim evde yokken sıkıntı çıkarır mı diye. Hep bir korku olmuştur bende.

Aslınca hız aşırtırken bir yandan da voltaj kıstığım için stok haline nazaran çok daha serin ve performanslı durumda. Stok hali 1.45v olması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…