Ryzen 3 2200U tek çekirdeği çalışmıyor mu?

283764

Hectopat
Bilgisayarımda son zamanlarda aşırı bir yavaşlama söz konusu vardı. Pek önemsemiyordum ama son zamanlarda CS:GO'da girdiğim bir maçta tam çatışma ortasında bir takıldı 5-6 saniye sadece dıtt sesi geliyordu kulaklıktan. Sonra işlemci izlemesini açtım işlemcimin tek çekirdeği 50-65 derece arasında iken oyunlarda falan ikinci çekirdek 20 derecenin gram üstüne çıkmıyor OCCT testi bile yaptım ilk çekirdek ısınırken 2. çekirdek 20 gine sabit. Bunun bir çözümü var mıdır format atmadan çünkü bilgisayarda 1 TB'lık veri var başka harddiske aktarma şansım yok şu anda acil bir çözüm önerisi olan var mı?
Sistem özelliklerim:
Ryzen 3 2200U.
12 GB DDR4 2400 MHz RAM.
128 GB M.2 SSD.
2TB'da sonradan taktığım HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
SpeedFan uygulaması hakkında bildiğim bu:
temp1 : işlemci sıcaklığı.
temp2 : kuzey köprüsü sıcaklığı ( anakart sıcaklığı olarak geçiyor ).
temp3 : güney köprüsü.
core0 ve core1 : çekirdek sıcaklıkları.
core : grafik işlemci sıcaklığı.
Sana önerim bu rehbere bak
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
ama OSD bilgi ekranı seçiminde CPU1,CPU2 gibi olanların hepsini işaretle böylelikle oyunlarda sıcaklık değerlerini ve kullanıp kullanılmadığını anlayabiliriz.

Görev yöneticisinde 2 çekirdek 4 izlek görünüyor mu?
2. çekirdek kullanılıyor mu?
Evet gözüküyor 4 tane çekirdek gözüküyor. OCCT ile test ettiğim zaman görev yöneticisinde 2. çekirdek tam güçte gözüküyor ama ısınmaması tuhafıma gidiyor.

3 farklı CPU seçeneği olması lazım usage, clock ve temperature hepsini işaretle.

Görev yöneticisinde 2 çekirdek 4 izlek görünüyor mu ?
2. çekirdek kullanılıyor mu ?
Evet gözüküyor 4 tane çekirdek gözüküyor. occt ile test ettiğim zaman görev yöneticisinde 2. çekirdek tam güçte gözüküyor ama ısınmaması tuhafım
peki madem temp 2 kuzey sıcaklığını gösteriyor ise neden hiç bir şekilde ısınmıyor acaba ısı algılayıcılarında bir sorun olmuş olabilirmi

Dediğim rehberi uygularsan sorunu kesinleştirebiliriz.

Dediğim rehberi uygularsan sorunu kesinleştirebiliriz.
Yaptığım zaman FRY cry 4 oyununda test ettim tüm işlemci çekirdekleri 80-99 arasında gidip geliyor du
OCCT testi ile yaklaşık 1 saat test yaptım hata bulamadı ve test esnasında görev yöneticisinden ve Speed fan da işlemci kullanım yüzdelerine baktım zaman görev yöneticisinde en fazla 97'yi gördü Speed fan da ise tüm çekirdekler %100 kullanımda olarak gözüküyor CPU-Z ile de kontrol ettiğim zaman kullanım en fazla 2390MHz olarak gözüküyordu.

tüm işlemci çekirdekleri 80-99 arasında gidip geliyor du
Eğer bu işlemci sıcaklığı ise ve tüm çekirdekleri çalışıyor ise yüksek MHz değerinde o zaman sorun sizin dediğiniz gibi çekirdek ile alakalı değil, büyük ihtimalle sorun çok ısınmasından kaynaklanıyor olabilir ama eğer yazılımsal bir şey ise şuanlık bilgim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…