Bugün itibarıyla Intel'den Ryzen'e geçmiş bulunuyorum. Ryzen 3 3100 ve B450M-K II aldım. Şu anlık eski RAM olan Kingston 2133 MHz RAM'i kullanıyorum. Hangi markaya yönelmeliyim? Ucuz olması daha iyi olur benim için. Patriot ve Neo Forza gibi uygun fiyatlı RAM'ler var. XPG şu anda mediamrkt üzerinde 310 TL. Diğer belirttiklerim ise 300 TL. Almışken 2 tane almak istiyorum 650 TL bütçem var. Patriot RAM'ler R3 3100 de sorun çıkartıyor diyenler var, muhteşem çalışıyor diyenler var. Ne yapmalıyım?
Crucial Ballistix 8 GB 3000 MHz DDR4 BL8G30C15U4B-Kutusuz Ram arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
www.akakce.com
OC potansiyelini göstermek için şu rehberi atsam yeterli:
Merhaba, uzun deneyler sonuçta Crucial Ballistix Ramlerin sınırını bulmuş bulunmaktayım. Belki aynı gecikme ile 5200 MHz de olabilirdi ancak daha iyi bir anakarta ihtiyacım vardı. Crucial Ballistix hakkında tereddütleri olanlara bunu göstermeniz yetecektir diye düşünüyorum :D...
XPG Gammix D30 AX4U320088G16A-SR30 8 GB DDR4 3200 MHz CL16 Ram en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
www.n11.com
Bu RAM 3200MHz olan XPG'dir.
Sanırım sizin MediaMarkt'da baktığınız 3000 MHz.
OC yapmayacam. Yorumlarda Patriot 3100 de sıkıntı çıkardığı gördüm bir kaç yerde. Böyle bir şey olma şansı var mı? Yani işlemci ve RAM in uymama şansı? 3200 v 3000 Mhz arasında çok fark var mı?
Şuan bütçemi aşıyor. Uzun bir süre elime para geçmeyecek. Galiba Patriot alacağım, artık sıkıntı çıkarsa şansımıza kalmış. Teşekkür ederim önerin için.