Ryzen 3 3100 iş sistemi toplama

Bütçe
2000-2700

İbrahimTest

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhaba,

İş yerimiz için bilgisayar almak istiyoruz ama malum dolardan dolayı toplanmış hazır PC almak zor, biz de bu yüzden toplama alalım dedik. İşlemciyi Ryzen 3 3100 secmemin sebebi 18 megabayt önbellek ve 4 çekirdek 8 thread olmasındandır. Bir iş bilgisayari için yeterli performansi verecegini umut ediyorum.
SSD 256 GB veya 480 GB olabilir ve M.2 veya SATA olmasi cok fark eder mi masaustu yazilimlarda? Bir de sunu belirtiyim: sistemde katiyen oyun oynanmayacaktir, bu yuzden ekran karti onerirken cok dusuk fiyatlari goz onunde bulundurmamiz gerek.
RAM 8 GB yeter, 3000 MHz olsa iyi olur.
Anakart Gigabyte veya MSI olabilir.
Kendim çok anlamadigimdan foruma yaziyorum, tesekkurler simdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci: AMD Ryzen 3 3200G İşlemci (YD3200C5FHBOX)

Anakart: Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyol

RAM: GeIL 16GB(2x8) Evo Spear AMD Edition 3000mhz CL16 DDR4 Ram (GASB48GB3000C16ASCX2)

SSD: Kingston 480GB SSDNow A400 SSD (SSA400S37-480G)

Kasa: Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyol

Ne tür programları kullanacağınızı bilmiyorum ama ekran kartı olmadan işlemcinin içinde dahili grafik kartı bulunan bir sistem önerdim. Bu sistemin size yetip de artacağını düşünüyorum.

@mstfaozder Hocam 4 thread 8 core varken niye düşürelim ki?

@İbrahimTest Bütçenizi belirtiniz.
İş sistemi toplamıyoruz. İş yeri için sistem topluyoruz, 15.000 TL bütçe içine R7 3800X yanına 2060 koyma gibi bir şansımız yok. Günlük işleri kolayca halledecek ve ufak programları rahatlıkla açabilecek ve Upgrade yapılmaya açık bir sistem önerdim. Gün gelince 3200G, güç kaynağı satılır daha yüksek güç kaynağı yeni nesil Ryzen işlemci ve BIOS güncelleme yanına da RTX 3000 serisi ekran kartı al sana çok iyi bir sistem?

Şey anakart linkine tıkladım 2133 MHz Max deger gosteriyor sectiginiz RAM'de 3000 MHz benim bildigim RAM frekansi anakart frekansini asamaz.
Bir de R3 3200G benim isimi gorebilir mi 6MB onbellek 4 cekirdek 4 thread.
Benim kullandigim yazilimlarda urunlerin stoga girilmesi, musteri arayuzu, satis ekrani gibi farkli programlar arasinda gecis yapiyorum bu yuzden onbellek benim için onemli bir programi kapatip digerini acmam lazim ve her saniye benim için onemli.
Ve Ryzen g serisi kartlarda Max 6MB 4 cekirde 4 thread oluyor bu yuzden harici ekran kartini GT 710 gibi eski bir ekran karti kullanmak istedim butceye uygun olmasi acisindan. Onceki toplamak istedigim sistemde Ryzen 5 3400G Pro vardi ama sonra islemcileri karsilatirdim ve is için R3 3100'un daha makul oldugu kanisina vardim anakart B450M serisi olmasi iyi olur malum ileride satarsam alacak kisi yukseltme yapabilsin.
Ve kullandığım yazılım vegawin.
@mstfaozder hocam 4 thread 8 Core varken niye düşürelim ki?

@Ibrahimtest bütçenizi belirtiniz.

Bütçem 2300-2800 makul olursa 3000'e de cikabilir SSD olmasi sart M.2 olsa iyi olur.

Anakart, 3000 MHz ve üstü destekliyor linkte en düşük desteklediği MHz değeri yazmış o konuda bir kuşkunuz kalmasın. Program hakkında bir fikrim yok ama aşırı kötü bir işlemci falan da değil. İşinizi rahatlıkla göreceğini düşünüyorum, ama isterseniz 1000 TL Ryzen 5 2600 alın ekran kartı olarak GT 710 gibi giriş seviyesi iş görecek bir GPU tercih edin.

Önceki kullandığım bilgisayarda i7 4790 4 çekirdek 8 thread vardı o bile yavaş kalıyordu Ryzen 3 2200G ile i7 4790 Kıyasladigimda populer bir sitede i7 4790'in tokatladigini gordum bu yuzden Ryzen 3 3200G'ye cok sicak bakmiyorum.

Önceki kullandığım bilgisayarda i7 4790 4 çekirdek 8 thread vardı o bile yavaş kalıyordu Ryzen 3 2200G ile i7 4790 Kıyasladigimda populer bir sitede i7 4790'in tokatladigini gordum bu yuzden Ryzen 3 3200G'ye cok sicak bakmiyorum.
Ryzen 5 2600, GT 710 olarak değiştirin attığım sistemdeki parçaları o zaman. Ayrıca diğer parçalar neydi peki?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı