Ryzen 3 3100 işlemci 3.72 GHz'den aşağıya inmiyor

omerxx_58

Centipat
Daha fazla  
Herkese öncelikle merhaba. İşlemcim, Ryzen 3 3100 temel frekansı 3.6 GHz 2. el aldım işlemcimi 6 ay önce. Anakartim ASUS Prime A520M-E anakartimda overclock özelliği yok. Ama bilgisayar bostayken bile 3.72 GHz'den aşağı inmiyor. %1 kullanımda 3.72 GHz'lerde oluyor. Bunun sorunu nedir bana yardım ederseniz teşekkür ederim. Tekrar hatırlatma yapayim anakartimda OC destegi yok.

Sorun teşkil etmez işlemci tam performansini veriyor. Eğer bunu istemiyorsan güç seçeneklerinden dengeli veya tasarruf modunu seçebilirsin ama tavsiye etmem.

Sorun teşkil etmez işlemci tam performansini veriyor. Eğer bunu istemiyorsan güç seçeneklerinden dengeli veya tasarruf modunu seçebilirsin ama tavsiye etmem
Sorun teşkil etmez işlemci tam performansini veriyor. Eğer bunu istemiyorsan güç seçeneklerinden dengeli veya tasarruf modunu seçebilirsin ama tavsiye etmem.
Msi gaming rx 5600xt mx versiyonuna sahibim. İşlemciyi r3 3300x yapsam darboğaz veya net bir şekilde performans artışı gözlemleyebilirmiyim

Msi gaming rx 5600xt mx versiyonuna sahibim. İşlemciyi r3 3300x yapsam darboğaz veya net bir şekilde performans artışı gözlemleyebilirmiyim
Kullandiğin anakart çok daha güncel işlemcileri destekliyor. 3300X artık ihtiyarladı. 5500 veya 5600 tavsiye ederim. Çağ atlarsın.

Kullandığın anakart çok daha güncel işlemcileri destekliyor. 3300X artık ihtiyarladı. 5500 veya 5600 tavsiye ederim. Çağ atlarsın.

ASUS B450M Dragon anakartina geçmek mantıklı olur mu Ryzen 5 5600'ü aldıktan sonra yoksa bu anakart işimi görür mü (amacım performans odaklı sistem)

Msi b450m dragon anakartina geçmek mantıklı olurmu ryzen 5 5600 ü aldıktan sonra yoksa bu anakart işimi görür mü (amacım performans odaklı sistem)
Elindeki anakart işini görür. Amaç performans ise 5600'e ek olarak elindeki ekran kartini satip daha guçlu bir ekran karti alabilirsin ikinci elde.

ASUS B450M Dragon anakartina geçmek mantıklı olur mu Ryzen 5 5600'ü aldıktan sonra yoksa bu anakart işimi görür mü (amacım performans odaklı sistem)

B450M Dragon'un A serisi anakartlardan pek farkı yok. Sözde OC desteği var ama düzgün OC yapılabilecek bir anakart değil. Geçeceksen B550 bir anakarta geç ki PCIe 4.0'dan yararlanabilesin.

RX 6700XT gibi bir kart olur mu?
Olur. 6800 XT ise şahane olur. İstediğin her oyunu Ultra'da rahat rahat oynarsin.

B450M Dragon'un A serisi anakartlardan pek farkı yok. Sözde OC desteği var ama düzgün OC yapılabilecek bir anakart değil. Geçeceksen B550 bir anakarta geç ki PCIe 4.0'dan yararlanabilesin.
Elindeki anakart zaten güncel Ryzen işlemcileri destekliyor. Oyuncuysa yükseltmek mantiksiz olur. Bunun yerine ekran karti ve işlemciye yönelmesi daha mantikli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı