Ryzen 3 3100 işlemcinin besleyeceği en yüksek GP

Tuna Kulenoviç

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar işlemcim Ryzen 3 3100 ekran kartım GTX 1660 Super ileride ne gibi değişiklikler yapabilirim? 16 GB da RAM'im var. Ayrıca işlemcim en fazla hangi ekran kartını besleyebilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence sistemin gayet iyi. PSU kötüyse onu değiştirebilirsin. Depolama birimlerine eklemeler yapabilirsin. Onun dışında işlemci ve ekran kartı değiştirmek gereksiz gibi geldi bana.

2060S sınır. Sizde zaten halihazırda 1660S varmış. 2060'a geçmeniz çok mantıklı olmayacaktır. Eğer 2K veya 4K oyun oynamak istemiyorsanız zaten elinizdeki sistem size yetecektir. İlla bir değişiklik yapmak istiyorsanız SSD, HDD arttırabilirsiniz/ekleyebilirsiniz, kasanızın görünüşünü beğenmiyorsanız kasanızı değiştirebilirsiniz, PSU'nuz kötüyse PSU'nuzu değiştirebilirsiniz..

1440p çözünürlüğe sahip bir ekran kullanacaksanız o zaman RTX 3060 12 GB gibi yeni çıkacak bir modeli düşünebilirsiniz. Tek çekirdek açısından fakir bir performansa sahip olmasa bile çoklu çekirdek işlemci performansında yetersiz kalacaktır.

Bence sistemin gayet iyi. PSU kötüyse onu değiştirebilirsin. Depolama birimlerine eklemeler yapabilirsin. Onun dışında işlemci ve ekran kartı değiştirmek gereksiz gibi geldi bana.

İlerisi için yeni oyunlar falan zorlar belki pek anlamıyorum bu işlerden.

Bu arada güzel birkaç kasa önerir misiniz?

Bu her sistem için geçerli zamanında GTX 1080 Ti ile sistem kuran insanlar Cyberpunk 2077'de 1080p Ultra ayarda 65 FPS alıyor. Oyunların grafikleri bence GPU pazarından daha hızlı ilerliyor.

Bu arada güzel birkaç kasa önerir misiniz?

Dostum ekran kartın işlemcinin desteklediği en güçlü kart gibi bir şey. Alırsan anca 2060 falan alabilirsin, o da verdiğin para kadar bir performans artışı sağlamaz. Yani illa yükselteceksen daha güçlü ekran kartı falan alman lazım ki aldığına değsin, e güçlü ekran kartı alınca işlemci yetmeyecek bir de işlemci alman gerekecek. İşlemci ve ekran kartını aldıktan sonra zaten yeni sistem kurmuş gibi bir şey olacaksın. Bence sistemi gittiği yere kadar kullan bir ara işlemciyi değiştirirsin bir süre de öyle kullanırsın ardından ekran kartını da değiştirirsin. Fakat dediğim gibi şu anlık alacaksan;
PSU > ne olduğunu bilmediğimden kötü bir ürün ise değişebilir.
SSD - HDD > depolama sıkıntısı çekiyorsan alınabilir. Bu bileşenler her sistemde kullanılacağı için kaliteli bir ürün alırsan 3-5 yıl sonra yeni sistem toplarken bile kullanabilirsin.
Fan-kasa > eğer sistemin soğutma performansından memnun değilsen fan alabilir ya da kasanın hava akışı sorunluysa yeni bir kasa alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…