Ryzen 3 3100 nasıl OC yapılır?

Efcn

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 3 3100 işlemcime 4.00 GHz'ye kadar overclock yapmak istiyorum. Ve pek bir bilgim yok nasıl yapacağım ne yapacağım yardım edebilir misiniz?

Ryzen 3 3100
ASUS ROG STRIX RX580 8 GB
ASUS Prime A320M-F
Kingston HyperX Fury 3200 MHz 8 GB RAM
Kingston 480 GB SSD
650W PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız nedir? Soğutucunuz nedir? Bu haliyele işlemci stress testinde kaç derece kaç GHz'de ve kaç V'ta çalışıyor.

Ryzen Master kurup programı Basic View moduna al. CPU Clock Speed'i önce 50'şer arttırıp her seferde stres testi yap. Stabili yakaladığında 50Mhz veya 100Mhz düşüp sweet point'e ayarla.

Sonrasında da kuple kuple voltaj düşüp orada da yukarıda söylediğim şeyi yapman lazım. Hata verdikten bi önceki voltajı değil, onun da bi üstüne ayarla ve kapat.

Sonra istersen bulduğun değerleri BIOS'ta sabitlersin.

Ryzen 3 3100
ASUS ROG STRIX RX580 8 GB
ASUS Prime A320M-F
Kingston HyperX Fury 3200 MHz 8 GB RAM
Kingston 480 GB SSD
650W PSU

69 derecenin üstüne çıktığını görmedim. 3900MHz'e kadar çıkıyor oyunlarda. Watt değerlerine hiç dikkat etmedim. Soğutucu AMD'nin stock soğutucusu. Turbo modda çalışıyor.

Stress testi nedir pek bir bilgim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya hocam stres testi diye Google'da arayamıyor musun? Uygulamayı anlatıyorum, tek tek ne yapacağını anlatıyorum zaten. Stres testi nedir bilmiyorum diyorsun. Sormak, paylaşmak güzeldir ama bu kadar hazıra konan üyeler beni çıldırtıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…