Ryzen 3 3100 sistemde "Memory PMU Training Error" hatası

Furkan1071

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba başlıkta görüldüğü üzere böyle bir hata alıyorum. Sorunumun yaşandığı anı, neler olduğunu, neden sonra olduğunu ve denediğim her yolu söyleyeceğim ancak aynı yolları tekrar söylemeniz sorun değil belki öncesinde şunu yap sonra bunu yap şeklinde söylersiniz. Sistemim toplama her şeyi detaylıca araştırılıp alınmış bir sistem. RAM'ler özellikle dikkatle seçilmiş uyumluluk kontrolleri vs her şeyi sapasağlam yapılmış bir sistemdir.

Sistemim henüz 3 aylıkken ben kalktım ve her gün yaklaşık 10 saat tüm sistemi ağır şekilde kullanıyorum diye en azından işlemci termal macununu değiştireyim dedim. Tabii AMD işlemcilerin stock macunları arızalı tahmin ettiğiniz gibi işlemci stok soğutucuya yapışık halde çıktı ayırmaya çalışırken işlemcinin kasanın içine uçmasına sebep oldum. Her neyse temizliği yaptım macunu değiştim yamuk pin var mı diye kontrol edip düzelttim. Sistemi tekrar toplayıp kapattım ve her şey normal bir şekilde çalışıyordu. Bilgisayarı açıp Shift tuşuna basarak yeniden başlattım ki tek seferde BIOS'a girebileyim. BIOS'a girdim XMP açtım yeniden başlattım 2 defa sistem kendini kapattı ve açılışta bu hatayı verdi.

Sorunu araştırdım işlemciyle alakalı olabilirmiş eğer yamuk pin varsa sorunun sebebi büyük ihtimalle bu olabilirmiş bunu öğrendim ve tekrar söktüm işlemciyi bu sefer 2 pinini kırdım (bu 2 pinin önemsiz pinler olduğu kanaatindeyim siz cevabınızda bunu görmezden gelip çözüm önerileri sunarsanız çok sevinirim). Tekrar topladım düzelmedi. Çok araştırdım, RAM pinlerini (sarı uç kısımlarını) defalarca kez ÖSYM mavi silgiyle sildim, RAM yuvasına toz varsa diye hava bastım, ışık tutup kırık pin var mı diye kontrol ettim, BIOS sıfırladım, defalarca kez BIOS güncelledim (BIOS güncelledikten sonra 2. slota RAM taktığımda hiçbir şekilde ekrana görüntü gelmiyor), işlemci pinlerini kontrol ettim, BIOS pilini söküp RAM'leri yer değiştim. Bu yollardan başka denediğim aklıma gelen bir şey yok.
Şöyle bir detay da eklemek istiyorum:

RAM'lerin her ikisi de 1. slotta çalışıyor ve sağlamlar. 2. slotu boş bıraktığımda XMP açabiliyorum ancak 2. slota RAM taktıktan sonra XMP açmak istediğimde 2 defa bilgisayar kendini kapatıp XMP kapalı şekilde açılıyor. 2. slota RAM taktığımda CPU-Z ve AIDA64 uygulamalarında görünüyor ancak Memtest86 ve bilgisayarda, DxDiag'da vs görünmüyor. Görselleri ekliyorum.

1678863899939.png

1678863919132.png

1678863997896.png

1678864037377.png

Ek olarak belirteyim anakartta sadece 2 slot var. RAM slotlarında eksik pin yok.

Sistemim şöyle:
Gigabyte B450M S2H 3200MHz OC anakart.
AMD Ryzen 3 3100 işlemci.
Corsair Vengeance 3000MHz DDR4 RAM.
XFX RX570 OC+ 4 GB 256 bit ekran kartı.
Inca IPS-65 650W 80p PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı