Ryzen 3 3100 ve GTX 1660 Ti Cyberpunk 2077 performansı düşük

İşletim sistemi
Windows 10

ogznnn

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar, oyunu oynarken özellikle kalabalık alanlara girdiğimde çok fazla FPS düşüşü yaşıyorum. GPU kullanımı %50'lere düşüyor ve nedense sadece bir çekirdeğe yük bindiriyor oyun. 1. çekirdek %80-90 civarındayken diğerleri %5-30 arasında kullanılıyor. Oyun SSD'ye kurulu ve 2x8 GB 2666 MHz RAM'lerle oynuyorum.

1. olarak Ryzen sistemlerin stabil çalışmasını istiyorsan en az 3000 MHz Ram kullanmalısın, 2. si oyun optimizasyon sıkıntılı ilerdeki güncellemeleri bekleyin.

Oyunda hatalar mecvut evet. Ama o kadar da değil GTX 1660 Ti bile oyunu açmayacak durumda olsa Türkiye'de Cyberpunk oynayan oyuncu sayısı 10000'in üzerine çıkmaz.

Yayınladıkları tabloya göre kağıt üzerinden konuşursak evet ama oyunun şu anki optimize edilmemiş haliyle 1660 Ti yeterli değil oyunu oynamak için.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: RPM
Artı -3 Eksi
1. olarak Ryzen sistemlerin stabil çalışmasını istiyorsan en az 3000 MHz Ram kullanmalısın, 2. si oyun optimizasyon sıkıntılı ilerdeki güncellemeleri bekleyin.
Aslında ramler 3000mhz fakat biostan ayarladıktan sonra kaydedip çıkış yapınca ekran veya klavyeye ışık gelmiyor, o yüzden 2666mhz kullanmak zorunda kaldım.
Cevaplar için teşekkürler herkese. Şu anlık oyundaki nüfusu ortaya alıp yavaş HDD modunu açınca biraz daha stabil çalışmaya başladı ama yine de GPU kullanımı %70'lere düşüyor.
Yayınladıkları tabloya göre kağıt üzerinden konuşursak evet ama oyunun şu anki optimize edilmemiş haliyle 1660 Ti yeterli değil oyunu oynamak için.
Sorunun ekran kartından olduğunu düşünmüyorum. Yazdığım gibi GPU kullanımı %50'lere düşüyor, yani ekran kartından tam verimi alamadığım için yaşıyorum zaten bu sorunu.
Eğer benim gibi Ryzen işlemci kullanıp bu sorunu yaşayan varsa sorunun çözümünü buldum ve sorun tamamen oyunun Ryzen işlemcilere optimize edilmemesinden kaynaklanıyor. Aşağıdaki videodaki adımları uyguladıktan sonra oyun işlemciyi normal değerlerde kullandı ve FPS'im stabil oldu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…