Ryzen 3 3100 ve RX 590 sistem uyumu


Bende zaten soba yerine kullanacaktım .
 
Hocam 1600 AF alın 2600 bulamıyorsanız performans olarak 2600'ün yakasında.
Yok dostum hiçbir yerde ne 1600 nede 2600 eser kalmamış bazı yerlerde var onlarda 1500 TL den satıyor.
1660 super çok araştırdım indirimleri takip ettim ama 2k altında fiyat bulamadım XFX Rx 590 aldım inşallah pişman olmam ince hesapta cuma gecesi ile 1450 TL aldım. Dark Guardian kasa kullanıcam önü mesh pek sıcaklık problemi yaşıyacağımı zannetmiyorum.
 

.
 
Aynı modeli kullandığımı belirtmiştim. İnanın en iyi hava akışlı kasaya da sahip olsanız içine 10 tane de fan koysanız bu kartı soğutmanız zor. Yeni aldıysanız iade edin derim. Ha eğer kullanacaksanız siz bilirsiniz. Kart ile ilgili bir sorun yaşarsanız bana ulaşabilirsiniz elimden geldiği kadar yardımcı olurum. Undervolt ve fan ayarı yapmanız şart bu arada. Ben kendi kullandığım ayarları ekliyorum kullanabilirsiniz. Ayrıca sizde deneme yanılma yöntemi ile daha iyi çalışan stabil bir ayar bulabilirsiniz. Ayrıca Radeon programından ayar yapacağınız için Radeon ayarlarının sıfırlanmaması için görsele eklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın.
 

Dosya Ekleri

  • 15.PNG
    68,2 KB · Görüntüleme: 39
  • 17.PNG
    59,2 KB · Görüntüleme: 36
  • Ekran Alıntısı 3.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 43
Sipariş verdim gelecek ama bu sözleriniz çok korkuttu beni Vazmıgeçsem acaba.
 
@rydn orada stokta yok, stok olanlar da 900 TL civarına satıyor. 1600 AF 500-600 TL bandında satılıyordu 4-5 ay önce ki olması gereken değeri oydu. Sonra pandemi ve AMD'nin 1600 AF üretimini durdurması derken ellerinde olanlar da fiyatı %50 yükseltti. Aynı sürede Ryzen 3600'ün fiyatı %10-20 düşerken, 1600 AF %50 artıyor. Fırsatçılık.

1600 AF o fiyatlar için iyiydi ama 900 TL bandı için tekli çekirdeği güçsüz kalıyor. Bu fiyattan biraz zarara girilir. @MrAtmaca bütçen el veriyorsa 3300X almanı özellikle öneririm ama olmuyorsa 3100 güncel fiyatlardan alınabilir.
 
Sipariş verdim gelecek ama bu sözleriniz çok korkuttu beni Vazmıgeçsem acaba.
Tercih sizin hocam. Benim bu kartta birçok sıkıntılar ve sorunlar yaşamam sizde de yaşanacağı anlamına gelmez lakin bu kartta yaşanan sıkıntılar ortada. Technopat bu kartın incelemesini yapmıştı izleyebilirsiniz. Uzay montajda bile 79 dereceyi görüyor. Hani bir tek bana da özel değil bu sorunlar. Birçok XFX RX 590 kullanıcısının yaşadığı sıkıntılar. Bana kalırsa vazgeçin iade edin derim. Ama dediğim gibi tercih sizin. Bu arada bende 4 adet fanlı önü mesh panel kasa kullanıyorum dediniz ya mesh panel kasam var diye.
 
Teşekkürler yardımınız için. İade etmeyi düşünürüm tabiki ama hangi ekran kartını alıcam fiyatlar uçuk. Bu ekran kartları düşük bütçe ile yüksek performans veriyorlar. Bütçemide çok fazla arttıramıyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…