Ryzen 3 3200G APU sistem toplama

Bütçe
2500tl

fijiçorbası

Centipat
Merhabalar ilk kez sistem toplayacağım, biraz araştırma yaptım aklıma takılan birkaç soru kaldı.

Gigabyte b450m h anakart alsam BIOS güncellemesi ister mi? İleri de sisteme ekleyeceğim RX570'i destekler mi?

Eski HDD'imde kurulu olan Windows10 ve dosyalarımı nasıl kurtarabilirim?

2X Corsair Vengeance 8gb 3000mhz Ddr4

High Power 500W PSU

Düşündüğüm parçalar bunlar. SSD Konusunda bilgim olmadığı için onu doğrudan sizlere sormak istedim.
Bütcemin kısıtlı olduğunu belirterek tüm öneri ve görüşlerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar ilk kez sistem toplayacağım, biraz araştırma yaptım aklıma takılan birkaç soru kaldı.

Gigabyte b450m h anakart alsam BIOS güncellemesi ister mi? İleri de sisteme ekleyeceğim RX570'i destekler mi?

Eski HDD'imde kurulu olan Windows10 ve dosyalarımı nasıl kurtarabilirim?

2X Corsair Vengeance 8gb 3000mhz Ddr4

High Power 500W PSU

Düşündüğüm parçalar bunlar. SSD konusunda bilgim olmadığı için onu doğrudan sizlere sormak istedim.
Bütcemin kısıtlı olduğunu belirterek tüm öneri ve görüşlerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.

Aylar sonra Vatan'dan topluyacagım sistemi sana yazmak istedim sistemin güncel fiyatı 2600 TL.

AMD Ryzen™3 3200G Soket AM4 + Wraith Stealth 3.6GHz - 4GHz 6MB 65W 12nm İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da 818 TL.
Kingston 8GB (2x4GB) HyperX FURY Black DDR4 2400MHz CL15 1.2V Dual Kit Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da 335 TL.
WD 3,5 371 TL.
MSI A320M-A PRO AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200 MHz (O.C.) USB 3.1 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da 470TL.
EVEREST X-LINE 1x120mm RAINBOW FAN + Şerit USB 3.0 MidT ATX GAMING KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da 324 TL.
THERMALTAKE LİTEPOWER 450W APFC GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da 326 TL.
BIOS güncellemesine gerek yok anakartın üstünde Ryzen 3000 desktop yazıyor direk tanıcak aklında bu sistem bulunsun biraz araştır.

Vatan'dan toplamak ile N11, Trendyol, Gittigidiyor'dan toplamanın farkı nedir acaba? Diğer merak ettiğim fark ise Gigabyte B450M S2H ve MSI A320M-A Pro arasında.

B450 serisi ile overclock yapabilir iken, A320 serisi ile yapamazsın. Benim önerim B450 almanız. Çünkü APU sistemde biraz daha FPS almak istediğiniz zaman masrafsız tek performans artırma yolu budur.

Vatan'dan toplamak ile N11, Trendyol, Gittigidiyor'dan toplamanın farkı nedir acaba? Diğer merak ettiğim fark ise Gigabyte B450M S2H ve MSI A320M-A Pro arasında.

O tür siteler daha uyguna veriyor ama kargoyla falan uğraştırıyor şahsen ben internetten alışveriş sevmiyorum Vatan magazası dibimde parçaları alıyorsun sonra adamlar bir güzel sana gözünün önünde montajlıyorlar hazır oldumu bir de rica et Windows deneme sürümü atsınlar her şeyi tam takır şekilde teslim ediyorlar A320M Pro seçmemin nedeni BIOS güncellemesiyle uğraşmamak için Ryzen 3. nesil BIOS güncellemesiyle gelen en uygun anakart kendileri.
A320M Pro ile işlemcinize overclock yapamazsınız raminize 3200 MHz'e kadar yapabilirsiniz ama ama ilerde ekran kartı alırsanız bu işlemcinize overclock yapmanıza gerek kalmayacak rahatlıkla beslecek hem de overclock biraz fazla ısındırıyor sistemi ben o konuda pek tavsiye etmiyorum ama ilerde ekran kartı almayı düşünmüyorsanız arkadaşın dedigi gibi anakartı degiştirin işlemcinizede overclock yapın.
Ciddi performans artışı oluyor.

B450 serisi ile overclock yapabilir iken, A320 serisi ile yapamazsın. Benim önerim B450 almanız. Çünkü APU sistemde biraz daha FPS almak istediğiniz zaman masrafsız tek performans artırma yolu budur.

Hocam merhaba bende APU sistem diziyorum şöyle bir şey sipariş verdim nasıldır sizce

Gigabyte B450M S2H AMD B450 2133MHz DDR4 Soket AM4 mATX Anakart

AMD Ryzen™3 3200G Soket AM4

Şu an bunları sipariş verdim RAM ve Power karar veremedim 2200 TL bütçem var ama RAM 2x8 GB almayı düşünüyorum

Hocam merhaba bende APU sistem diziyorum şöyle bir şey sipariş verdim nasıldır sizce.

Gigabyte B450M S2H AMD B450 2133MHz DDR4 soket AM4 mATX anakart.

AMD Ryzen™3 3200G soket AM4.

Şu an bunları sipariş verdim RAM ve Power karar veremedim 2200 TL bütçem var ama RAM 2x8 GB almayı düşünüyorum

Hocam konu açarsanız çok daha yardımcı olabilirim. Arkadaşın konusunu işgal etmeyelim. Eğer konu açtıysanız link atın.

Hocam konu açarsanız çok daha yardımcı olabilirim. Arkadaşın konusunu işgal etmeyelim. Eğer konu açtıysanız link atın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı