Ryzen 3 3200G ile GTX 1650 Super sistemde FPS düşüşleri

İşletim sistemi
Windows 10

İkigai

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar. 3-4 ay önce Vatan'dan bir bilgisayar topladım ve herif APU sisteme 1650 Super takmış. Neyse, dedim bir şey olmaz. İnternetten APU sistem ile çalışıp güzel performans verdiğini gördüm.
Örnek:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamam dedim, böyle oynarım, sıkıntı yok. Yükledim Warzone'u, 2 saniyede bir takılma; 15-20 FPS, arada bir 5 falan gidip geliyor.
Bunun nedeni ne olabilir?

Can u run it vb. şeylerde bile en az minimumda oynatır gözüküyor, anlamadım.

Anakart: A320M A-PRO, 1 TB HDD
MSI A320M-a Pro

Dosya Ekleri

• resim_2021-04-26_225447.png
    85,1 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Warzone gibi bir oyunu 8 GB RAM ile sorunsuz oynayamazsın. Oyun 10 GB üzeri RAM kullanıyor. Paylaştığın videodaki RAM kullanımına bakarsan durum anlaşılır. Ayrıca bu tarz büyük haritalı kalabalık oyunları HDD'ye yüklemek de anlık FPS düşüşlerine neden olabilir. SSD'de oynanması gereken oyunlar bunlar. Bu tarz oyunları oynayacaksan ilk yapılması gereken RAM'i 2x8 yapmak, daha sonrasında SSD almak. YouTube videolarını izlerken ekran kartı ve işlemciye bakmak yeterli gelmiyor maalesef.

Son düzenleme:
3200G yerine 1600 AF koysa çok çok daha iyi olurdu senin için. RAM'e bir Memtest yap. Bir de HDD ve SSD için bad sector taraması yap. Sonuçarı at buraya. Bi de 2. bir ram al.

Attığınız videoda RAM 2x8. Aynı güçte bir tane daha RAM daha takarsanız sorun çözülecektir.
1000. mesajım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…