Ryzen 3 3200G sistem oyunlarda restart atıyor

Mami44

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Tıbbi Laboratuvar Teknikeri
Birkaç gün önce orta alt düzey yeni bir sistem topladım ve bugün kurulumunu yaptım, oyunları yükledim fakat şöyle bir sıkıntı yaşıyorum ve resmen kafayı yemek üzereyim.
GTA 5'i Ultra ayarlarda cayır cayır oynatmasına rağmen; CS:GO, NFS Most Wanted 2012 (hastasıyım bunun) gibi oyunlarda bilgisayar kendi kendine restart atıyor ne kadar uğraştıysam da olmadı.

Not: İlk kurduğumda mavi ekran hatası veriyordu güncellemeleri yaptıktan sonra sadece restart atmaya başladı.

Şimdiden teşekkür ederim

Sistemim:
  • ASUS Prime B450M-K
  • AMD Ryzen 3200G
  • G.Skill 16 GB (2X8GB) Sniper X DDR4 3000MHz CL16 Dual Kit RAM
  • Crucial BX450 240GB SSD
  • Corsair VS550 550 Watt 80+

Son düzenleme:
Sorun yazılımsal da olabilir donanımsal da eğer yazılımsalsa sağlam bir Windows 10 İSO uefi destekli format USB edin format at ve anakart ile ekran kartının orijinal kendi sitelerinden Windows işletim sisteminin uyumlu olan setup dosyasını indir yükle sorun düzelir %99 ama donanımsal ile birden fazla sebebi olabilir ama en çok İşlemci macununun yeteri kadar sürülmemesi İşlemci fanına temas etmemesi bunun akabinde ısınma dolaylı restart Hatası olabiliyor yada güç kaynağın sisteme darboğaz yaptırıyor ve sistem yeteri kadar güç ile beslenmediği için restart atıyordur ve son olarak RAM tek bir RAM var ise slot değiştir yada çift RAM varsa tek tek dene biri muhakkak arızalı olabilir yada slot Hatası olabilir sırayla dene ve sonucu yaz daha sonra diğer hatalara bakabiliriz hoca

Hocam denedim uğraştım biraz ekran kartı dirverını sildim yeniden yükledim pek bişey değişmedi ama sorunu çözdüm biosu sıfırlayınca düzeldi şu an ki sorun ise şu kullandığım ramler 3000mhz stock olarak 2133mhz olarak çalışıyo bios dan 3000mhz e yükseltince yine mavi ekran hatası veriyor 2133 de herhangi bir sıkıntı olmuyor

Hoca ramler den her birini ayrı ayrı deneyerek bios da 2133 den 3000mhz ye al ramler den biri arızalı olabilir , eğer ikisinide denemenize rağmen sorun devam ederse bios update yapmalısın.Bios update güncel dersen bios versiyonunun bir önceki bios versiyona düşür sorun çözülecektir.

Konu çözüldü hocam kullandığım ramler anakart ram uyumluluk listesinde bulunmuyordu, ben de yeni ram aldım ve artık 3200 mhz de sorunsuz çalışıyor.

Konu çözüldü hocam kullandığım ramler anakart ram uyumluluk listesinde bulunmuyordu, ben de yeni ram aldım ve artık 3200 mhz de sorunsuz çalışıyor.
Senin adına sevindim sorunun çözülmüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…