Ryzen 3 3300X overclock sonuçları

Daredevil97

Decapat
Arkadaşlar Arctic Freezer 34 Duo soğutucu kullanıyorum. Tüm çekirdekleri 4250 MHz ve 1.260 Volt + 0.0375 offset ile çalıştırdım. AIDA 64 12 dakikalık testte 75 derece ortalama ile çalıştı fan hızı yüzde 60 idi. Sıcaklık değerleri normal mi ve BIOS'tan PBO ayarını kapatmam mı lazım şu an otomatikte.

Bana normal geldi. Hatırladığım kadarıyla yalnızca CPB açık kalsa dahi oyunlarda 4200Mhz+ clock'luyor kendisini 3300X. Stok fanıyla kullanıyorsan 12 dakikalık test için gayet iyi görünüyor.
Şimdi biosa girdim pbo kapattım ama core performance boost kapanmıyor sanırım kendim overclock yaptığım için

Benim 3300x CBP açıkken kendi kendine 4.1'i buluyor lakin ısınma sorunu var. Stress testinde 85'i görüyor 5 dakika da. Stock soğutucu ile.
Bu işlemcinin tepe noktası nedir bilen var mı arkadaşlar? Kac GHZ'ye kadar yolu var?

Bende stok soğutucu yok ama pbo kapattım şuan fan hızı yüzde 50 de aynı değerleri alıyorum oc yapılsa bile pbo kapanmalı bence

Şöyle bir pbo ile OC öneren konu gördüm. İsterseniz deneyin.

Bende ocsuz ve oclu arasında 2 derece oynadı 74 75 alıyordum 4.2 çıkıyordu ama hep kalmıyordu ryzen master oc yapınca 4400 oluyordu ama 3500 düşüyordu normalde de 3.8e iniyordu şimdi stabil 4.25 ve 78 dereceyi peak görüyor fan hızı yüzde 60 da 75 78 dolanıyor bence iyi oldu arctic freezer 34 kullanıyorum kasa fanlarım da iyi bence güzel bir overclock oldu 1260 volt +0.0375 offset ile bu değerleri alıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…