Ryzen 3 3300X RX 5500 XT sistem nasıl?

Pyromen54

Kilopat
Daha fazla  
Selam dostlarım, hayırlısıyla PC siparişi verdim yıllar sonra. Mutluluğumu tarif etmek zor. Sizinde sipariş verdiğim sistem hakkında fikirlerinizi almak isterim. Sistemi QP bilişim üzerinden topladım toplam 4.400 civarı bir fiyat tuttu. Belki bu fiyata daha iyi bir sistem toplanabilirdi orasını bilemeyeceğim ama güzel olduğunu düşünüyorum. Nereden almalıyım diye çok düşündüm bir sürü seçenek vardı önümde İtopya, sinerji, Teknobiyotik, inventus, QP, Vatan Bilgisayar gibi yaptığım araştırmalar ve şikayetler üzerine Qp'nin en doğru tercih olduğu kanısına vardım tabii ki kendi görüşüm geldiği zamanda incelemesini isterseniz yapabilirim. QP bilişim'den alışveriş sürecimi de aktarırım.

Sistem;
İşlemci: AMD Ryzen 3 3300X
Anakart: MSI B450M-A PRO Max
Ekran kartı: MSI Radeon RX 5500 XT Mech OC 4 GB
RAM: Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz
Kasa: Corsair Spec Delta RGB + Corsair VS550 80+ 550W
SSD: Kingston A400 240 GB.
Harddisk: WD Blue 500 GB.

Dosya Ekleri

• sistem.PNG
    15 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel olmuş ama bence 1660s de opsiyon
.kasa biraz pahalı değilmi bütçeye göre?

5500XT yerine GTX 1650 Super. Çok daha iyi olurdu onun haricinde iyi bir sistem.

Güzel olmuş ama bence 1660S'de opsiyon.
Kasa biraz pahalı değil mi bütçeye göre?

Bana da pahalı geldi ama QP bilişim üzerinden sistemi özelleştirerek aldığım için Vento kasa ve FSP PSU vardı, 200 TL fazla verip içim rahat olsun istedim soğutma ve PSU açısından.

5500XT yerine GTX 1650 Super. Çok daha iyi olurdu onun haricinde iyi bir sistem.

Çok teşekkür ediyorum GTX 1650S yükseltme seçeneğim olsa alırdım vallaha ama bu vardı sağlık olsun.

Kasadan kısıp ya da anakartı B450M S2H yapıp R5 3600'de alınabilirdi kasadan kısmak daha ileriye dönük olurdu. B450M S2H'da güzel bir anakart. Onun dışında performanslı bir sistem olmuş. Hayırlı olsun dostum güle güle kullan.

Sistem güzel olmuş. Siparişini de vermişsiniz. Hayırlısı olsun. Aslında işlemciyi 3100'e kısıp ekran kartını 1650 Super almak çok daha mantıklı olurdu bence. O anakart yerinede mosfet soğutması ile öne çıkan B450M S2H modelini almak daha iyi olabilirdi. Ama olsun. Yinede uzun bir süre sizi götürecek güzel bir sistem olmuş. Hayırlı olsun tekrardan.

Eyvallah gardaşım anakart yükseltme seçeneğimiz yoktu maalesef. 3300X ile 3600 arasında 340 TL fiyat farkı vardı açıkcası bütçem pek elvermedi kasadan da kısmak istemedim 3 yıl beni götürse yeter zaten <3.

Gayet güzel sistem olmuş. Hayırlı olsun güle güle kullan...

Allah razı olsun teşekkür ediyorum.

Öncelikle teşekkür ederim, ekran kartı özelleştirmede GTX 1650S bulunmuyordu anakart ve işlemcide aynı şekilde tekli çekirdek performansı 3300X fiyatına göre çok iyi olduğu için onu tercih ettim

3 yıl boyunca eğer sisteminize yeni doğmuş bir bebek gibi bakarsanız belki bu süre 5 yıla bile uzayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…