Ryzen 3 3300X vs Ryzen 5 2600 vs i5-9400F

cemalbalcik

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Henüz anakart almadım, sistem olarak Intel mi yoksa AMD mi toplayayım karar veremedim. Başlıktaki işlemcilerin fiyatları ortalama olarak aynı. Sizce uzun ömür ve oyun performansı olarak nasıl bir kombinasyon tercih edilmeli? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
3300X çok çekirdektede yaklaşıyor 1600AF'ye Tek de zaten çok önde.

Son düzenleyen: Moderatör:
İ7 9.nesil olsaydı önerilebilirdi ama bu durumda 3300x daha iyi gözüküyor.

i5-9400F önermiyorsunuz kısaca öyle mi? Yayınla ilgim yok, sadece oyun amaçlı bir bilgisayar olacak.
Şimdi 9400F 6/6 Ve çok çekirdekte kötü ve buna iyi bir anakart almanız +Ram çok daha pahalıya gelecek eğer almazsanız da 2600 MHZ hızda kullanırsınız.
Ama bunun yerine Ryzen sistem dizerseniz hem ileride yükseltilebilir bir sistem olacak hem daha da ucuza gelecek. Ben insiyatifimi R5 3600 almanız yönünde kullanıyorum. Emin olun 3300x kötü değildir ama üzerine koyup aldığınız her kuruşun hakkını veriyor R5 3600.

8 GB 2133 Ram'im var. Sistemi yeni dizmiyorum. i3-6100 ve GTX 950 sistemim vardı. Rx580 aldım, şimdi de işlemci ve anakart almam gerekiyor. İleride yükseltilebilirden kasıt nedir acaba? Yani ben en az 4-5 sene değiştirmem diye düşünüyorum, 4-5 sene sonra da güncelliğini koruyabilir mi Ryzen için alacağım anakart?

Oyun amaçlı istediğinizi belirtmişsiniz. Kesinlikle 3300X diyorum.

Geçen benzer bir konu açmıştım, sadece 9400F yerine 9600K yazmıştım. Seçeneklerde 9600K olmasına rağmen çoğunluk 3300X demişti. Bence burada da farklı olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…