Ryzen 3. nesil işlemciler beklenir mi?

Zafer-Demir

Decapat
Merhaba, bildiğiniz üzere Temmuzda 3. nesil işlemciler çıkacak. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum söylenti bu şekilde. Bunun yanında 3. nesil anakartları da çıkacak. Bu süre zarfında ben de PC toplamaya niyetlendim. 5 ay bilemediniz 6 ay beklemeye değer mi? Ekran kartlarında düşüş olur mu kur yükselir mi? Aklımda deli sorular...

Fiyatların düşmesi kaçınılmaz. Ama bekle bekle bir yere kadar. En iyisi şimdiden para biriktir. Zaten duyduğuma göre 400 yongalı anakartlar 3. Nesli güncelleme almadan açacaklar. Kur yükselme ihtimali çok. Hemde bayağı çok. Gerekirse yurt dışından getirtirsin.

Ağzı kapalı sandık. Ne olur ne olmaz bilinmez hocam. Daha piyasaya çıkmadan incelemeden bekle demek olmaz. Bence karar senindir.

Bu devirde bekleyen her zaman kaybediyor niyeyse. Dolar reis sağ olsun çünkü. Ayrıca bekle bekle nereye kadar, alıyorsun yenisi çıkıyor yine alıyorsun yine yenisi çıkıyor. Teknolojinin hızına yetişmek imkansız.

Seçimden sonra dolar 8-9 TL olacak gibi geliyor. O yüzden beklemenin bir anlamı yok. Sonra daha yüksek fiyatlara almak zorunda kalabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Seçimden sonra dolar 8-9 TL olacak gibi geliyor. O yüzden beklemenin bir anlamı yok. Sonra daha yüksek fiyatlara almak zorunda kalabilirsin.

Aslında doğru. Seçimlere birkaç gün kala en düşük değerleri görürüz, sonra o günleri iyi hatırlayalım.

Bence beklemeye değecektir. Ama Türk lirasına güven olmaz. Paranızı Euro ya da Dolar'a çevirip bekleyin. Yeni Ryzen serisinde büyük ihtimal ile çekirdek artışı olacak. Yorum yapan çoğu kullanıcı mantıksız tavsiyeler vermiş. Ekonomist edası ile nasıl bu kadar kesin tahminler yürütüyorsunuz?

Şahsi görüşüm 7NM ile birlikte frekanslar yükselecek ve buna bağlı olarakta eski nesile göre daha yüksek tekli ve çoklu çekirdek performansları elde edilecek. Oyunlarda ve işlemci gücü gerektiren uygulamalarda bu fark ciddi şekilde hissedileceğini düşünüyorum. Tabi dolar kuru o zaman ne olacağı bilinmez yakında seçimler var.

Ekonomist değilsek, karamsar tahminlerde bulunmamamız gerektiğini söyleyen biri olarak; Türk lirasına güven olmaz diyebiliyorsunuz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!

@crazy_vefa Ben de paramızın değer kaybetmeyeceğine dair kesin olarak konuşamam. Bu yüzden parasını Ekonomistler tarafından daha güvenilir kabul edilen para birimlerine çevirerek beklemesi gerektiğini söyledim. Şimdi 1200 liraya Ryzen 5 2600 alınıyor. Aynı güçte bir işlemci önümüzdeki aylarda yarı fiyatına alınabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…