Ryzen 3. Nesil işlemciler Sadece Yeni Anakartta Mı Çalışacak?

honolulu

Megapat
Yer
Şanlıurfa
Daha fazla  
Meslek
öğretmen
Merhaba, forumda okuduğum haberde:

"AMD’nin büyük başarı elde ettiği Ryzen işlemci serisinin 3. nesli, 2019’un ortalarında resmi olarak tanıtılacak. Şirketin verdiği bilgilere göre, bu işlemcilerde de Zen 2 çekirdek mimarisi kullanılacak. 7 nanometre teknolojisiyle üretilecek olan bu işlemcilerle birlikte PCIe 4.0’ı destekleyen yeni platform piyasaya sürülecek."

yazıyor. Benim merak ettiğim bu işlemciyi kullanabilmek için yeni anakart mı almak gerekli? Tam anlayamadım olayı sizlere sorayım dedim. Ona göre planlama yapacağım da.
Not: Elimde MSİ B450 Pro M2 var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, AM4 soket olan bütün anakartlar ile kullanabilirsiniz.

BIOS güncellemesi yapıp yeni nesil işlemciye hazır hale getirebilirsiniz anakartınızı.
Ben de B450 anakarta sahibim. 2020 yılına kadar kesin olarak AM4 platformuna destek vereceğinin sözünü vermişti AMD. 2020 yılı civarında AM4 soketli en son jenerasyon işlemci ve ortalama bir ekran kartına upgrade ederek sistemimi yükseltmeyi düşünüyorum şahsen.

Hayır, amd nin sözü vardı 2020 ye kadar am4 ü destekleyecek 2020 ye kadar önün açık.

Teşekkür ederim yanıtlarınız için. Bende eğer olmuyorsa satayım sistemimi diye düşünmüştüm. Çıkana kadar Ryzen 3 2200G ile yola devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…