Ryzen 3000 CPU ile X470 ya da B450 anakart BIOS'u güncellenir mi?

Rêdline.

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Msi B550-A Pro
Ryzen 7 5800X3D
Patriot 4400 C19 4x8 GB (3600Mhz CL14)
XFX 6600XT Qick 308
Corsair 4000D Airflow
Deepcool LT720
Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W
Viewsonic Elite XG270QC
Ryzen 3000 Serisi işlemciler çıkınca fiyatına göre bir seçim yapıp almayı düşünüyorum fakat X570 Chipseti oldukça pahalı çıkacak gibi duruyor. Bunun için X470 ya da B450 Chipseti olan bir anakart almayı düşünüyorum. Sorun şu ki Intel sistemden geçeceğim için elimde eski seri Ryzen işlemci yok ve BIOS Update'i nasıl yapacağım biraz kafamı kurcalıyor. Ryzen 3000 serisi işlemciyi Anakart'a takarsam BIOS arayüzüne girebilir miyim yoksa sistem hiç açılmaz mı? Eğer hiç açılmazsa bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
AMD'nin kendi paylaştığı bilgiye göre BIOS update'lik bir durum söz konusu değil sanırsam. Kendi sitesinden aldım bu resmi.
İşlemciyi direkt 4. nesil anakarta takarsan BIOS arayüzüne erişemezsin siyah ekranla karşılaşırsın. Yapman gereken 4. nesil anakartı almadan önce alacağın yerden 3. nesil işlemci desteği sağlayan BIOS güncelleme işlemini yapmaları için ricada bulunursun kabul ederlerse öyle alırsın. Başka türlü uyumlu işlemci bulup kendin BIOS yükseltmen gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…