Ryzen 3200G sistem iyi mi?

İsmet0000

Centipat
2000 TL bilgisayar topluyorum.
İşlemci: Ryzen 3 3200G 735TL.
Anakart: Gigabyte B450M S2H
RAM: Neo Forza soğutuculu 8 GB 3000MHz 260TL.
Kasa: Power Boost VK-G2080C 260 TL.
PSU: Önerir misiniz.

Son düzenleme:
Kasanızın önü kapalı hava almaz. İleriye dönük olsun dersen FSP 500W 80+ aktif PFC'li bir PSU vardı ona bakabilirsin. Corsair VS450 ile fiyatları aynı. Anakartı Gigabyte B450M S2H alabilirsin. SSD nerede?

RAM için benzer fiyatlarda satılan Crucial, Corsair vb. bilinen markaları tercih edin. Ayrıca 2x4GB veya mümkünse 2x8GB olarak çift kanal RAM kullanın, Ryzen APU'lar için performans konusunda daha iyi.

HDD kulanmayı düşünüyorum. Bende var.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM için benzer fiyatlarda satılan Crucial, Corsair vb. bilinen markaları tercih edin. Ayrıca 2x4GB veya mümkünse 2x8GB olarak çift kanal RAM kullanın, Ryzen APU'lar için performans konusunda daha iyi.
2x4 RAM pek yok diye biliyorum. 2x8'de bütçeyi 280 TL kadar aşar. Tabii bütçe var ise alınmalı.

B450M H ile B450MS2H.
Arasındaki farklar neler?

@İsmet0000
Eğer Windows 10 kullanacaksan HDD ile zulüm oluyor. Kendimden biliyorum. En azında 120 GB bir SSD almaya çalışın. HDD ile fotoğrafları bile zor açıyordum.

Anladım.
İleri de alsam sıkıntı olmaz değil mi?

S2h ile H arasında görebildiğim kadarıyla sadece RAM MHZ farkı var. S2H'da desteklenen en fazla RAM mHz'si 3200 iken, H anakartın da 3600. Ne açıdan sıkıntı olmaz? Bir de lütfen noktalama işaretlerine uyun. Alıntılama yapacağım yapamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…