OpenCore Ryzen 3200G sisteme macOS nasıl kurulur?

Makaleler
1
Yer
Bursa
RAM
D30 8x2 CL16 3000 MHz
SSD veya HDD modeli
240 GB SSD
Ekran kartı
Vega 8
Anakart
A320M-A PRO
İşlemci
Ryzen 3 3200G
@yusufklncc

Selam, Yusuf.

Sistemimde 16 GB bellek, Ryzen 3 3200G ve Vega 8 GPU mevcut. APU bir sistem kullanıyorum. 3B grafik hızlandırması ile birlikte artık kurulum yapabileceğimi söylediniz. En güncel sürüm için yardımcı olursanız çok memnun olurum.

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin sanırım Raven değil. 3200G'yi göremedim burada.

Bunun anlamı grafik hızlandırma çalışmayacak. Yani APU uyumsuz. İsterseniz sanal makineye kurun. Bu şekilde kurarsınız ama 1 FPS kullanırsınız. Görüntü bozulmaları da beraberinde gelir.

Görünüşe göre destek ekleniyor yavaş yavaş.

Son düzenleme:
İşlemcin sanırım Raven değil. 3200G'yi göremedim burada.

Bunun anlamı grafik hızlandırma çalışmayacak. Yani APU uyumsuz. İsterseniz sanal makineye kurun. Bu şekilde kurarsınız ama 1 FPS kullanırsınız. Görüntü bozulmaları da beraberinde gelir.
Hocam yeni yöntemler varmış. Yusuf hocam bu konuda yardımcı olacak. En azından bu konu beraberinde diğer 3200G kullanıcıları da bu yöntemden yararlanmış olur. Sanal makineye kurmak da benim işime gelmiyor zira o kadar ağır çalışıyor ki deneyimleme şansı bile bulamıyorum.

Hocam yeni yöntemler varmış. Yusuf hocam bu konuda yardımcı olacak. En azından bu konu beraberinde diğer 3200G kullanıcıları da bu yöntemden yararlanmış olur. Sanal makineye kurmak da benim işime gelmiyor zira o kadar ağır çalışıyor ki deneyimleme şansı bile bulamıyorum.
Yeni yöntemler derken? Destek getirmiş olabilirler ama doğru düzgün çalışmıyordur şimdilik.

Yeni yöntemler derken? Destek getirmiş olabilirler ama doğru düzgün çalışmıyordur şimdilik.
Benim için kararlı olmasına gerek yok. En azından bir desteğin yavaş yavaş gelmesi bile benim için gayet iyi. En azından deneyimlemek istiyorum. Zaten o sürümde kalmak zorunda değilim. Biraz distrohopper olduğumu düşünüyorum. :D

Şimdilik denemesi en uygun olan sürüm Monterey sanırım. Öncelikle buradan monterey imajını indirmeye alın. Ben sonraki aşamaları paylaşacağım.

AMD APU NootedRed kext'i sayesinde etkinleştirilmiyor muydu? Ve bu sadece Raven işlemciler de geçerli diye biliyorum.
Bilgilerini güncelle ve kaynağın kextin asıl sahipleri olsun. Github üzerinden README kısmını okursan anlayacaksındır.

Şimdilik denemesi en uygun olan sürüm Monterey sanırım. Öncelikle buradan monterey imajını indirmeye alın. Ben sonraki aşamaları paylaşacağım.
Ventura'da eğer deneme yapılmadığından dolayı önermiyorsanız ben deneyebilirim. Eğer olmazsa da Monterey ile denerim.

Eğer Ventoy ile imajı kurabileceksem ikisini de USB'ye atarım. Eğer olmuyorsa da Etcher ile yazdırırım.

Ventoy ile olmuyor diye biliyorum. O zaman deneme amaçlı ise ventura deneyelim. Bu konuyu takip et ve imajı indir. EFI kısmında yardımcı olacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı