Ryzen 3400G sistem toplama

Fakirr

Centipat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle. PC'den ve sistem toplamaktan anlayan biri değilim ancak uzun süredir bir bilgisayarım olsun, istediğim çoğu oyunu oynayayım (gördüğüm her oyuna heveslenen biriyim özellikle bir oyun belirtemiyorum bu yüzden) istiyorum, kendi araştırmalarımla bir liste hazırladım. Sistem alınır mı? Uyuşmazlıkları var mı vs. yönlendirirseniz çok sevinirim.
  • MSI B450M-A Pro Max 1100₺ 3ayx366₺ anakart
  • Ryzen 3400G 2725 6ayx480₺ işlemci
  • Patriot 8x2 16 GB 3200MHz RAM 1141₺ 4AYX285
  • Kingston 500GB M.2 SSD 858₺ 3ayx286₺
  • Aerocool 500W PSU 633₺ 3ayx211₺
  • Aerocool CS107 V2 mATX 888₺ 3ayx296₺ kasa
İşe yeni başladığımı söylemeyi de unutmayayım. Aileme yardımcı oluyorum parçaları yavaş yavaş taksitle alacağım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu sistemle güncel oyunların yalnızca iyi optimize olanlarını oynayabilirsiniz. Şahsen ben almak istediğiniz sistemin AMD Ryzen 5 2400G'lisine sahiptim. Bahsettiğim sistemin oynatabildiği/oynadığım oyunları ekte paylaştım. Sizin de ilginizi çeken/oynamak istediğiniz oyun varsa alabilirsiniz.

Şahsen o anakarta o kadar para vermek saçmalığın daniskası gibi bir şey. 2. elden yine B450M bir anakartı 400-500 TL bandında rahatlıkla bulabilirsiniz. 2. elden alınabilir parçalardan bir diğeri ise RAM. Daha uygun fiyatlara aynı özelliklere sahip RAM bulabilirsiniz. Geri kalanlar 2. elde bir miktar risk taşıyor. Bundan dolayı önermiyorum. Ama bahsettiğim parçaları 2. elden alabilirseniz bütçeniz için daha iyi olacaktır.

Ekte paylaştığınız yer tam olarak neresidir göremiyorum da.
Verdiğiniz tavsiyelere uyarak ikinci eli de araştıracağım, peki bu sistem için daha iyi bir işlemci önerebilir misiniz?

Ekte paylaştığınız yer tam olarak neresidir göremiyorum da.
Verdiğiniz tavsiyelere uyarak ikinci eli de araştıracağım, peki bu sistem için daha iyi bir işlemci önerebilir misiniz?
Özür dilerim eki eklemeyi unutmuşum. Şimdi ekledim. Şu anki işlemci zaten alabileceğiniz en iyi F/P işlemci diyebilirim. Bunun üst seviyeleri de biraz tuzlu yani. Ayrıca ileride ekran kartı alacaksanız daha iyi bir APU işlemci almaya gerek yok zaten.

2. elde bilgisayar parçaları hakkında bilgili bir arkadaşın olursa harika olur. Zira çok fazla kazık atmaya çalışan kişi var, ki kazık yemiş kişilerden biri de benim(neyse ki hallettim sorunu). Dilersen oluşturduğum konulara göz atabilirsin. Konunun ismi "ASUS R9 280X Görüntü bozulması". Bunun gibi sebeplerden dolayı yanında bilgili bir arkadaşının bulunması daha iyi olacaktır.

Ekteki resimde bir oyun konusunda uyarıda bulunayım; aslında Detroid Become Human ismindeki oyun Beyond: Two Souls oyunu. Oyunu indirdiğimde ben de şaşırmıştım. Ama oyunu açınca Beyond: Two Souls açılıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    253,9 KB · Görüntüleme: 42

İşin kötü tarafı da şu ki etrafımda sistemlerde ilgilenen bir tane bile insan yok, önümüzdeki aydan itibaren anakart ve RAM harici almaya başlayacağım onların taksidi bittikten sonra ikinci eli tekrar araştırırım, kafamda net bir sistem ve hedef oldu yardım için teşekkürler.

Rica ederim ne demek. Aklına takılan bir şey olursa PM atabilirsin her zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…