Ryzen 3600 Gigabyte S2H Anakart OC Yapma ve Core Performance Boots

Al hocam aklında CPB ne kadar FPS düşürür sorusunu cevaplar mı bilemem, az önce çektim. Açıklamada CPB açıkken ve kapalıyken olan değerleri de yazdım. 36 FPS için 25-30 sıcaklığa değmez bence

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anladım hocam, ama ben bu anakartta nasıl manuel overclock yapacağım. Bunu yaparken CBP kapalı mı olmalı yoksa açık mı? Forumda da kimse bilmiyor mu yahu?

@Manhunt47 Hocam overclock yapmanızı tavsiye etmem zaten overclock için çok elverişli bir anakart modeline sahip değilsiniz ayrıca stok fan ile zaten yapılmamalı şahsi görüşüm. O sıcaklık dalgalanması sistem boştayken bende de var, voltajlardan dolayı öyle. Ancak sabit voltaj ile biraz daha dengeleyebilirsiniz veya iyi bir soğutma ile. Fakat voltaj konusunda dikkatli olmak lazım daha 2 gün önce kardeşimin bilgisayarında voltajı 1.35'e düşürdük diye sistem çökmüştü ki fazla yada düşük bir değer de değil. Youtube'da "technopat voltaj düşürme" diye aratırsanız rehber niteliğinde bir video mevcut az çok aklınızda fikir oluşabilir.

@tristessehivernale Bence asıl kriter maç esnasında çatışmalarda nekadar çok FPS drop yiyip yemediğiniz. Atıyorum CPB kapalıyken sık sık 200 altına düşüyorsa, açıkken ise çok az düşüyorsa tartışmasız açık kullanılmalı.

Hocam işte ben voltajı nasıl düşüreceğim dengeleyeceğim bilmiyorum. Gigabyte'ın bios'u hiç yardımcı olmuyor. Konu hakkında fikrim yok yani.

Birde stok fan CPB açıkken çok fazla ses yapıyor, soğutucu alınca CBS'de voltaj düşme artma olayı biter mi?
yardım edecek kimse yok mu yav

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…