İyi akşamlar. Benimde aklımda sorularım var. Yardım ederseniz sevinirim. Bende yeni PC toplayacağım. 3600mhz CL18 mi yoksa 3200mhz CL16 almalıyım? 3200mhz belleği O.c ile 3600'a getirebilir miyim? Zararı olur mu? Hangisini tercih etmeliyim? Nedeniyle söylerseniz aydınlanırım
İyi akşamlar. Benimde aklımda sorularım var. Yardım ederseniz sevinirim. Bende yeni PC toplayacağım. 3600mhz CL18 mi yoksa 3200mhz CL16 almalıyım? 3200mhz belleği O.c ile 3600'a getirebilir miyim? Zararı olur mu? Hangisini tercih etmeliyim? Nedeniyle söylerseniz aydınlanırım
Uzun zamandır araştırmalar yapıyorum. Okudum da baya bir şey. Bilgili bir arkadaş demişti : '' 3200mhz' yi o.c ederek aynı yere geliyor. '' Bende yeni kişilere sorarak daha farklı bilgiler ve bakış açıları öğreniyorum. Söylerseniz sevinirim Savdınız hemen.
Uzun zamandır araştırmalar yapıyorum. Okudum da baya bir şey. Bilgili bir arkadaş demişti : '' 3200mhz' yi o.c ederek aynı yere geliyor. '' Bende yeni kişilere sorarak daha farklı bilgiler ve bakış açıları öğreniyorum. Söylerseniz sevinirim Savdınız hemen.
3200 MHz bi RAM çubuğunu 3600e getirip getiremeyeceğiniz tamamen içinde kullanılan belleklerin kalitesine bağlıdır. Şöyle de düşünün, eğer 3600 MHz hızına çıkabilseydi, büyük olasılık üzerine 3600 MHz damgası koyar 3600 MHz fiyatına satarlardı. 3200'ü OCliyorsanız 3600'ü de OClersiniz bakın o zaman aynı yere mi geliyorlar?
Sizi "savmadım" aksine kendi konunuzu açmaya davet ettim, çünkü sorununuzun cevabını bilen biri bu konuya alakasız bir konu başlığı olduğu için tıklamayabilir. Sorunuza daha hızlı cevap alabilirsiniz. Aynı zamanda konu sahibinin sorusundan da uzaklaştırmamış olursunuz bu konuya tıklayanları.
Bütçe kısıtlaman yoksa 3600 MHz CL 18 bellek alabilirsin ama kesinlikle aradaki fiyat farkına değecek bir performans artışı yok. Şu videoyu izleyip aradaki farka bakabilirsin. Hem konuyu açan kişi için de fikir veren bir video olur. 3200 MHz CL 16 vs 3600 MHz CL 19 (işlemci Ryzen 5 3600)