Ryzen 3600 ve RTX 2070 Sistem Yükseltme

picosti

Hectopat
Sistemim şu, eksikler öneriler bekliyorum:
  • Ryzen 3600
  • Anakart B450 oneriniz nedir? Butcem 600
  • Ekran karti 2070 alınmıştır
  • RAM 3000MHz FP olarak önerileriniz RGB takıntısi yok
  • Kasa ve PSU 650W en az 80 Plus'lu FP olsun

HDD ve SSD alınmıştır.

Hocam aklınızda bulunsun asrock b450 pro4 anakart ile r5 3600 , 2070 ve 3200mhz dual kit ram var. Remleri 2666hz calıstırmadıgım zaman anlamsız donmalar yaşıyorum.

Hocam aklınızda bulunsun, Asrock B450 Pro4 anakart ile R5 3600, 2070 ve 3200 MHz dual kit RAM var. RAM'leri 2666 MHz çalıştırmadığım zaman anlamsız donmalar yaşıyorum.
Ben de aynı işlemciyi kullanıyorum. Anakartım B450M olanı, o da aynı sayılır. Adata 3000 Mhz dual kit RAM var. Ben herhangi bir donma yaşamıyorum. BIOS ayarlarını default yapıp sadece X.M.P. profilini seçip deneyin isterseniz.

Aynen hocam eve gidince o şekilde yapmayı düşünüyorum. Başka bir arkadaşım da da vardı sorun yaptık ama düzelmemişti. Six xmp profile 2 de kullanıyorsunuz o halde doğrumu anladım ? ek olarak acaba işlemciniz de oc yaptınız mı ? Bir makale de de işlemci frekansı ile rem frekansının bölümünden edilmesi gereken max sonucun 1.1 olması gerektiği yazıyordu.

X570 anakart alın ve Ramleri mümkünse en az 3200 MHZ alın, yoksa 3000 serisinin pek bir anlamı yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

X570 anakart alın ve Ramleri mümkünse 3600 MHZ alın, yoksa 3000 serisinin pek bir anlamı yok.
Hocam r5 3600ü b450 pro 4 besliyor daha üst modeller için zaten x570 şart. Ancak kafama takılan rem konusunda ki sorun acaba normalde dediğiniz gibi x570 e atakılması gereken işlemcinin b450 serisinde çalıştırılmasından mı kaynaklıyor

Six X.M.P. profile 2 de kullanıyorsunuz o halde doğru mu anladım? Ek olarak acaba işlemcinize de OC yaptınız mı ?
2. profildi yanlış hatırlamıyorsam. İşlemciye OC yaptım 1,275 V ve 4.0 Ghz ayarlarda çalışıyor şu an. Ancak sizin dediğiniz gibi bir oran daha önce duymadım.

2. profildi yanlış hatırlamıyorsam. İşlemciye OC yaptım 1,275 V ve 4.0 Ghz ayarlarda çalışıyor şu an. Ancak sizin dediğiniz gibi bir oran daha önce duymadım.
oc yapmadan o frekansta kullandığım için mi sorun yapıyorum acaba ? ek olarak hocam çok ısınmıyor mu soğutucunuz nedir ?
rem zaten orjinal frekans 3200 de ben o frekansta kullanınca sistem donuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…