Ben de aynı işlemciyi kullanıyorum. Anakartım B450M olanı, o da aynı sayılır. Adata 3000 Mhz dual kit RAM var. Ben herhangi bir donma yaşamıyorum. BIOS ayarlarını default yapıp sadece X.M.P. profilini seçip deneyin isterseniz.
Ben de aynı işlemciyi kullanıyorum. Anakartım B450M olanı, o da aynı sayılır. Adata 3000 Mhz dual kit RAM var. Ben herhangi bir donma yaşamıyorum. BIOS ayarlarını default yapıp sadece X.M.P. profilini seçip deneyin isterseniz.
Aynen hocam eve gidince o şekilde yapmayı düşünüyorum. Başka bir arkadaşım da da vardı sorun yaptık ama düzelmemişti. Six xmp profile 2 de kullanıyorsunuz o halde doğrumu anladım ? ek olarak acaba işlemciniz de oc yaptınız mı ? Bir makale de de işlemci frekansı ile rem frekansının bölümünden edilmesi gereken max sonucun 1.1 olması gerektiği yazıyordu.
Hocam r5 3600ü b450 pro 4 besliyor daha üst modeller için zaten x570 şart. Ancak kafama takılan rem konusunda ki sorun acaba normalde dediğiniz gibi x570 e atakılması gereken işlemcinin b450 serisinde çalıştırılmasından mı kaynaklıyor
2. profildi yanlış hatırlamıyorsam. İşlemciye OC yaptım 1,275 V ve 4.0 Ghz ayarlarda çalışıyor şu an. Ancak sizin dediğiniz gibi bir oran daha önce duymadım.
2. profildi yanlış hatırlamıyorsam. İşlemciye OC yaptım 1,275 V ve 4.0 Ghz ayarlarda çalışıyor şu an. Ancak sizin dediğiniz gibi bir oran daha önce duymadım.