Birinin bellek hızı 4400, diğerinin 3200 ama BIOS güncellemesi ile o da 4400'e çıkıyormuş.O zaman x570 almanı tavsiye ederim.
Nedeni şu ki: Bana göre RYZEN 3000 bir CPU için en ideal ana kart x570'ler bunun aksini inkar eden olacağını da pek sanmıyorum.Birinin bellek hızı 4400, diğerinin 3200 ama BIOS güncellemesi ile o da 4400'e çıkıyormuş.
Birinde max RAM 64 GB, diğerinde 32 GB.
Birinde PCIe 4.0 var, diğerinde 3.0.
M2 yuvası birinde 2 adet, diğerinde 1 adet.
Birinde Display Port 1.2 var, diğerinde hiç yok.
Biri RGB aydınltmalı, diğeri değil.
Bu farklar ihtiyacım olan farklar değil. Bana 32 GB RAM yeter. Tek M2 slotu da yeter. PCIe 4.0 ile 3.0'ın farkı nedir bilmiyorum.
Ben 4-5 sene sabit kullanacağım bu almayı düşündüğüm sistemi. Zaten 4-5 sene sonra yenilersem de anakartla birlikte yenilerim işlemci pinleri de değişeceği için. O yüzden şöyle diyeyim: Neden yaklaşık 600 lira daha fazla verip X570 almalıyım?
Israrımı mazur görün, yanlış da anlamayın. Ben teknik olarak sebebini merak ediyorum. "Şu şu sebepten dolayı X570 almalısın." gibi...Nedeni şu ki: Bana göre RYZEN 3000 bir CPU için en ideal ana kart x570'ler bunun aksini inkar eden olacağını da pek sanmıyorum.
İleride sistem yeni birleşen alacağın zaman önünde engel olmayacak ve demin belirtiğin hususları konu başında belirtseydin bende kalkar B450 model bir kart önerirdim ben nerden bileyim RGB işin olamadığını. Yine ben nereden bileyim yüksek MHZ frekanslarla işinin olmadığını.Israrımı mazur görün, yanlış da anlamayın. Ben teknik olarak sebebini merak ediyorum. "Şu şu sebepten dolayı X570 almalısın." gibi...
İleride sistem yeni birleşen alacağın zaman önünde engel olmayacak ve demin belirtiğin hususları konu başında belirtseydin bende kalkar B450 model bir kart önerirdim ben nerden bileyim RGB işin olamadığını. Yine ben nereden bileyim yüksek MHZ frekanslarla işinin olmadığını.
"Birinin bellek hızı 4400, diğerinin 3200 ama BIOS güncellemesi ile o da 4400'e çıkıyormuş.
Birinde max RAM 64 GB, diğerinde 32 GB.
Birinde PCIe 4.0 var, diğerinde 3.0.
M2 yuvası birinde 2 adet, diğerinde 1 adet.
Birinde Display Port 1.2 var, diğerinde hiç yok.
Biri RGB aydınltmalı, diğeri değil.
Bu farklar ihtiyacım olan farklar değil. Bana 32 GB RAM yeter. Tek M2 slotu da yeter. PCIe 4.0 ile 3.0'ın farkı nedir bilmiyorum.
Ben 4-5 sene sabit kullanacağım bu almayı düşündüğüm sistemi. Zaten 4-5 sene sonra yenilersem de anakartla birlikte yenilerim işlemci pinleri de değişeceği için. O yüzden şöyle diyeyim: Neden yaklaşık 600 lira daha fazla verip X570 almalıyım? "
Bu hususları başta belirtseydin bende ona göre kart önerisinde bulunurdum.
Ve eklemek isterim "Sizce bir sonraki çıkacak en iyi ekran kartını da kaldırır mı bu ikili? " Bu madden içinde yeni bir anakart ihtiyacın için söyledim daha doğrusu.
Örnek olarak; PCI 4.0 desteklediği için ve bundan sora çıkacak ekran kartları da 8K destekli olacağı için PCI 4.0 ihtiyaç duyacaksın. Bunu da göz ardı etme istersen.
Hayır kullanabiliyorsun. PCI girişleri geriye dönük olduğu için kullanabilirsin zaten hali hazırda B450 anakartla 5700XT kullanıyorsun. 5700XT zaten PCI 4.0 destekliyor.Ben 8K Gaming değil de 1080p, hadi en fazla 2K Gaming ile uğraşacağım. Diyelim mevcut olanlardan birini (RTX 2080 veya RX 5700 XT) değil de yeni çıkacak bir ekran kartını almaya niyetlendim ve yeni çıkacak kart da PCIe 4.0 girişli olsun. O zaman PCIe 3.0 ile kullanamıyor muyum? Bu PCIe konusunu hiç bilmiyorum da...
Peki sana verilecek en güzel cevabı veriyorum 1080p çözünürlükte oynayacak isen neden RTX 2080 alıyorsun daha mı iyi göstereceğini sanıyorsun yani ne kadar iyi gösterecek ki 1080P. Mühendisler kartı niçin piyasaya 8K özelliklerle sürdüğünden bile haberin yok belli bende kime ne anlatıyorum yani. Technopat Youtube sayfasına girip bir defa inceleme yaptığın bile olmadığı acizane ortada.Ben 8K Gaming değil de 1080p, hadi en fazla 2K Gaming ile uğraşacağım. Diyelim mevcut olanlardan birini (RTX 2080 veya RX 5700 XT) değil de yeni çıkacak bir ekran kartını almaya niyetlendim ve yeni çıkacak kart da PCIe 4.0 girişli olsun. O zaman PCIe 3.0 ile kullanamıyor muyum? Bu PCIe konusunu hiç bilmiyorum da...
Bunu demek için erken. Pek katılmayacağım. GPU gücünün sürekli artması ile oyunlarda da artık PCIe 4.0 fark yaratmaya başlayacak.
Neden küçümser konuşmaya başladın anlamadımPeki sana verilecek en güzel cevabı veriyorum 1080p çözünürlükte oynayacak isen neden RTX 2080 alıyorsun daha mı iyi göstereceğini sanıyorsun yani ne kadar iyi gösterecek ki 1080P. Mühendisler kartı niçin piyasaya 8K özelliklerle sürdüğünden bile haberin yok belli bende kime ne anlatıyorum yani. Technopat Youtube sayfasına girip bir defa inceleme yaptığın bile olmadığı acizane ortada.
Evet kullana biliyorsun fakat PCI 3.0 ile mi daha akışkan oynarsın yoksa PCI 4.0 sıfırlama daha iyi olur buyur cevabı:
Hocam aynı kasaya sahibiz. Extra olarak fan aldınız mı? Biliyorsunuz kasa tek fan ile geliyor, egzoz fan bile yok.Merhaba, 2014'te topladığım hali hazırdaki sistemim:
Şu an için anakart ve işlemciyi yenileyip bu senenin sonuna doğru da ekran kartını yenilemek istiyorum. Ekran kartını 2080 Ti veya 2080 Super almayı düşünüyorum. Sık parça değiştiren biri değilim fark edildiği gibi. Ekran kartıyla uyumlu olup darboğaz yapmayacak, üstelik fiyat performans oranı iyi ve olabildiğince ucuz bir işlemci ve bu işlemciyle uyumlu işimi görecek en ucuz anakartı almak istiyorum.
- Ekran Kartı: GTX 970
- İşlemci: i5-4690
- Anakart Chipset: H97
- RAM: 12 GB
- Kasa: Corsair Spec-01
Aklımdaki:
- Asus Prime B450-Plus (703,80 TL)
- Ryzen 5 3600 (1259,25 TL)
- Bu ikili mantıklı mı? Öneriniz var mı?
- Sizce bir sonraki çıkacak en iyi ekran kartını da kaldırır mı bu ikili?
- Kasam bu ATX karta ve GTX 2080 Ti'ye uygun mu?