Ryzen 3600-X 2070 sistem için öneriler

sezerozen

Decapat
Aranıza yeni katıldım. Elimde indirimden denk getirip almış olduğum ekran kartım NVIDIA GTX 2070 model ekran kartım ve ATX bir kasam var. Bu sistemin geri kalan (anakart, işlemci, RAM, güç kaynağı, SSD)
Eksiğini olan bütçem ile tamamlamaya çalışıyorum naçizane yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Aklımda kurduğum eksikleri aşağıda belirtiyorum. Ekran kartı ve kasa hariç bütçem 4500 TL.

Anakart - MSI Tomahawk Max.
İşlemci - Ryzen 5 3600X.
RAM - Corsair 3200MHz 2x8 GB.
Güç kaynağı - Cooler Master 650W 80+
SSD - ilk etapta düşük bir SSD alıp daha sonra Samsung Evo 970'e çevireceğim.
Ekran kartı - GTX 2070 (elimde var bütçeye dahil değil.
Kasa (elimde var bütçeye dahil değil)

Kıymetli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hoş geldiniz.
Düşündüğünüz sistem gayet iyi, bir eksiği yok. Ancak benim önerim bu anakartı almanız.
Gayet kaliteli bir anakarttır. İşlemcinizi sınırlarına kadar overclock yapabilirsiniz ve Tomahawk Max'tan ortalama 250TL daha ucuz.
Kalan 250TL ile ise üstüne biraz daha ekleyerek daha iyi soğutma için işlemci soğutucusu almanızı öneririm:
Kasanız eski mi bu arada? Hava akışı nasıl? RTX 2070 ve 3600X için iyi hava akışı olan bir kasaya ihtiyacınız var. :)

Aranıza yeni katıldım. Elimde indirimden denk getirip almış olduğum ekran kartım NVIDIA GTX 2070 model ekran kartım ve ATX bir kasam var. Bu sistemin geri kalan (anakart, işlemci, RAM, güç kaynağı, SSD)
Eksiğini olan bütçem ile tamamlamaya çalışıyorum naçizane yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Aklımda kurduğum eksikleri aşağıda belirtiyorum. Ekran kartı ve kasa hariç bütçem 4500 TL.

Anakart - MSI Tomahawk Max.
İşlemci - Ryzen 5 3600X.
RAM - Corsair 3200MHz 2x8 GB.
Güç kaynağı - Cooler Master 650W 80+
SSD - ilk etapta düşük bir SSD alıp daha sonra Samsung Evo 970'e çevireceğim.
Ekran kartı - GTX 2070 (elimde var bütçeye dahil değil.
Kasa (elimde var bütçeye dahil değil)

Kıymetli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Overclock yapmayacaksanız 400-500 lirayı X'e ve daha iyi bir soğutucuya harcamanızı önermem. 3600'de rahatlıkla işinizi görücektir. Anakart konusunda B-450 anakartları önerebilirim. Eğer elinizde eski bir işlemci yoksa BIOS flashback (BIOS flashback+ olarak da geçer.) veya üzerinde 3000 desktop ready ibareli anakartlara bakmanız. Eğer bütçem var diyorsanız X470 hatta X570 alabilirsiniz ama benim tavsiyem aralarında fiyat farkına değecek bir performans farkı olmadığından ve ilerde de AM4 slotlar değişeceğinden B450'den yanadır. Giriş seviyesinde bir X570 almak yerine orta-yüksek seviye bir B450 alabilirsiniz. Onun dışında diğer arkadaşın dediği gibi 3600 ya da 3600X ısınan bir işlemci. Overclock yapacaksanız stok soğutucular yetmeyebilir.

İlk etapta overclock yapmayı düşünmüyorum. İleri zamanlarda kasa değişimi ve işlemci soğutucusu alacağım. Kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim. Önerebileceğiniz 3000 serisi B450 anakartlardan hangisidir acaba?

Günümüzde bir çok orta seviye B450 anakartla 3600'ün sınırlarına dahi gidilebiliyorken yukarıdaki arkadaşın X570 demesi mantıksız olmuş. Benim önerdiğim B450 Pro4 modelini alın, overclock'ta sıkıntı yaşamazsınız. Bu arada sadece overclock'ta değil, stok hızda stres testlerinde bile sıcaklıklar uçuyor stok soğutucuda. Yine önerdiğim soğutucuya bir bakmanızı tavsiye ediyorum.

Hocam sepetimi bunlar + Corsair 650w 80+ power supply olarak güncelliyorum son bir dokunuşunuz veya yorumunuz var mıdır?
Hocam sepetimi bunlar + Corsair 650w 80+ power supply olarak güncelliyorum son bir dokunuşunuz veya yorumunuz var mıdır?
Günümüzde bir çok orta seviye B450 anakartla 3600'ün sınırlarına dahi gidilebiliyorken yukarıdaki arkadaşın X570 demesi mantıksız olmuş. Benim önerdiğim B450 Pro4 modelini alın, overclock'ta sıkıntı yaşamazsınız. Bu arada sadece overclock'ta değil, stok hızda stres testlerinde bile sıcaklıklar uçuyor stok soğutucuda. Yine önerdiğim soğutucuya bir bakmanızı tavsiye ediyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2020-04-14-17-31-38-808_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-04-14-17-31-38-808_com.android.chrome.jpg
    165,4 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı