Ben biostan CPB ve PBO'yu açık bıraktım ama manüel oc yapınca zaten bir etkisi kalmıyor. Aynı anakartı kullandığımız (Gig. B450M S2H) ben ve bir arkadaşımla yaptığımız testte en stabil ve performanslı ayarın 4.05GHz 1.325V olduğunun farkına vardık. Sizdeki X modeli rahatça 4.1GHz olacaktır. Tabi bu elinizdeki işlemcinin silikon kalitesine göre değişiyor ve tamamen şans. Bknz: Silicon Lottery

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam benim volt hakkında hiçbir bilgim yok. Bunu manüel olarak yaparken nasıl yapmalıyım? Volt ayarları beni korkuttuğundan hiç ellemedim.

Hocam benim volt hakkında hiçbir bilgim yok. Bunu manüel olarak yaparken nasıl yapmalıyım? Volt ayarları beni korkuttuğundan hiç ellemedim.
1.5 voltun üzerine çıkarmadığınız sürece hiçbir şey olmaz. 1.325 volt yapın.

Merak etme dostum bi sorun yok ama haklısın. Bazıları gelip CBP kapat diyor. Elimin altındaki malı kullanamayacaksam niye aldım. Voltaj dalgalanmasından dolayı pc boşta bile olsun sıcaklık yükselip düşüyor. Witcher 3 denemedim bugün denerim, ama Rainbow oynadım en yüksek ayarlarda hız olarak 4.125-4.150 arası değişiyor. Sıcaklık 65-66 derece stok soğutucu ile.

1.5 voltun üzerine çıkarmadığınız sürece hiçbir şey olmaz. 1.325 volt yapın.

Bios üzerinden yapabiliyoruz dimi hocam bu dediğiniz olayı yanlış bir şey yapmamak için soruyorum. 3.8'den 4.1'e çıkarayım derken yanlış bir şeyle elimde kalmasın Yani bunun için herhangi bir önerdiğiniz rehber var mıdır?

Benimde elimde şuan format sonrası sadece bir iki oyun olduğu için sınırlı test yapabilme şansım oldu ama CPB kapalı ve açıkken cidden arada 9-10 gibi ciddi sıcaklık farkı oynuyor. Siz CPB kapalı mı yoksa açık mı oynuyorsunuz?

Bende de aynı şekilde ama 1.45 voltu geçiyor öyle ya. Zarar verecek diye korkuyorum.
Ryzen Masterden yapın daha kolay.

Bende de aynı şekilde ama 1.45 voltu geçiyor öyle ya. Zarar verecek diye korkuyorum.

Ryzen Masterden yapın daha kolay.

Hocam yanlış anladıysam beni düzeltin. Burada Manüel olarak seçip, voltaja sadece 1.325'mi yazıyoruz? İkincisi, yukarıdaki coreların hızları 3800 olarak gözüküyor bunları biz 4100'e elle mi çekiyoruz yoksa kendisi voltaja göre oraya mı çekecek. Tam olarak yapmam gerekenleri bilmediğim için bir de orada 3800 yazdığını gördüğüm için tekrar sormak istedim. Kendimi çok salak hissettim şuan.

CPB açık bende. Kapatıp da hiç denemedim sıcaklıklar pek yüksek değil diye. Sadece dalgalanmadan dolayı fan çok çalışıyor işlemcinin ve rahatsız ediyor. Bazen Msi dragon center dan balanced moda alıyorum hızı 3.8 e sabitliyor sesi de acayip kesiliyor. O şekilde gta denemiştim sıcaklık 50-55 arasıydı. Normal modda oynamadım.
Hızı 4.1 yazma bence. 3600x işlemci var 4.3-4.4ten başla. Duruma göre düşür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…