Ryzen 3600X sistem için ASUS Cerberus GTX 1050 Ti ekran kartı alınır mı?

Ergün5

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
Bir arkadaşımdan aşağıda yazan parçaları uygun fiyata(7k) alacağım.
Ryzen 3600X (kutulu)
ASUS B450M Pro Gaming.
Thermaltake 850W Gold+ PSU.
Samsung 970 EVO 1TB SSD.
NZXT marka kasa modelini bilmiyorum.

Bu sisteme ekran kartı ve RAM alacağım. Bütçem(ekran kartı için Max 4K) sınırlı olduğu için ekran kartı olarak 1050 Ti düşünüyorum sizce mantıklı mı?
Toplam 12K oluyor sizce mantıklı mı? Bu fiyata daha tutarlı bir sistem öneriniz var mı?
RAM önerisi varsa alabilirim.
Not: Oyun olarak Max CS:GO oynarım. Program olarak Max altium (2D devre çizim programı). Bu sistemi birkaç yıl kullanmak için kuracağım ilerleyen yıllarda ekran kartını bütçem el verirse değiştirebilirim.

Hocam 1050 Ti alırsanız bu sisteme eğer, benzetme yapmak gerekirse Ferrari'ye tüp bağlatmaya benzer. Yani tabii sizin seçiminiz ve bütçeniz el vermiyorsa yapacak bir şey yok ama 1050 Ti cidden aşırı düşük kalır. (850W'lik bir PSU 3070'i bile rahatça besleyebilecekken bu sistemse kapasitesinin yarısını bile kullanmayacak mesela eğer 1050 Ti alınırsa. Ya da 3600X 2070 Super'i bile %90-95 arası besleyebilecekken GPU ağırlıklı oyunlarda %5'in üstüne çıkmaz kullanımı.) Ama eğer ben hep CPU ağırlıklı oyunları oynayacağım (CS, Valorant) diyosanız alın gitsin. Ama GPU ağırlıklı oyunlarda yüksek FPS almayı beklemeyin:(.

10-14K arası çok güzel fırsat sistemler oluyor İtopya da Sinerji'de falan denk gelirseniz onları almak daha mantıklı olabilir diye düşünüyorum sistem kötü değil fakat 4K ya da 1050 Ti alıp o bütçeyi öyle kullanmak bence olmaz.

Bilmiyorum hocam da daha iyi sistemler var.

Ayrıca 1050 Ti için 4k para verilmez. 2k'dan fazla verme. O fiyata 6500XT satılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı