Ryzen 3600X sistem sıcaklığı

Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci (Gazi Ekonomi)
Gigabyte RTX 2070 Super OC ve Ryzen 3600X işlemci var. BTF5 oynarken GPU Max 70 CPU Max 81-82 derece oluyor. 2K her şey acik Ultra'da oynuyorum. Corsair 400C kasa var elimi kasaya yaklaştırır yaklastirmaz sıcaklığı hissediyorum. Normal mi bu değerler. Ali abi aynı ekran kartını test ettiğinde bu kadar yükseğe çıkmıyordu. İşlemci de öyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum devam et sorun yok kasanı kapalı yerdeyse açık bir yere masaüstüne felan koy.

Youtube'de yapılan ya da diğer konularda ortam sıcaklığı klima ile 22 ile 25 arasında oluyor birde orda kullanılan kasalarda fanlar bizim kullandiklarimiz fazla oluyor onun için oda sıcaklığı kasanın bulunduğu konum etkileyebilir.

Değerler aşırı fazla değil. Özellikle ekran kartı için 70 derece iyi ama işlemci biraz daha soğuk çalışsın isterseniz BİOS ayarlarından core boost ve game boost özellikleri açıksa kapatabilirsiniz. Ben de R5 3600 sistem topladım. Bu özellikler açıkken işlemci 80+ derecelere ulaşıyordu ve düzensizdi. Boştayken bile 50 dereceden 65'e ulaşabiliyordu anlık.(Chrome açınca vs.) BİOS'dan bu özellikleri kapadım yükte maksimum 70 boşta 45-50 derece arası çalışıyor. Ama bu özellikleri kapatırsan işlemci maksimum 3.8GHz'de çalışacaktır ve oyunlarda biraz performans düşüşü olabilir.

Bence GPU için 70 derece iyi bir değer. Ben de Asus DUAL RTX 2060 S var onda da 67-68 max 70 çok nadiren buluyor 70 dereceyi. Ama bu işlemci soğutucusyla da alakalı bir şey bence. İlk zamanlar işlemcimde stok soğutucu varken ekran kartı 72-73'e çıkıyordu sonra sıvı soğutma aldım CPU için. Şu sıralar 68'i geçmiyor bile GPU sıcaklığı CPU ise boost açıksa 62-63 4.1 GHZ hızda çalışıyor genelde. Boost kapalıyse fix 3.6 GHZ çalışıp 55 dereceyi geçmiyor ısısı.

nasıl 3.8 da çalışacak? bu dediklerini yapınca 3.6 sabitliyor bro

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…