AMD Ryzen 5 3600X.
ASUS Radeon ROG STRIX RX 5700 XT.
MSI MPG X570 GAMING Plus.
G.Skill Ripjaws 3200 MHz 16 GB(8x2)
**PSU 750w kasanın içinde gelen (bu eski sistemden kalan parça yaklaşık 3 yıllık)
Samsung Evo 860 SSD (Bu da eski sistemden)
Arkadaşlar yeni sistem topladım ancak format öncesi sorun yokken format sonrasında sorun yaşamaya başladım. Black Desert Online oynarken yenileme modunda( çok yüksek ayarların üstünde getirilen ayar) format sonra FPS güzel 100-120 lerde geziyor ancak 1-2 dakikada bir hafif takılmalar oluyor ve belli bir süre sonra ekran kapanıyor kasa çalışır durumda kalıyor ancak hiçbir müdahale yapılamıyor. Bu takılmalar sırasında da FPS'de düşme olmuyor normalde ani düşüş olur diye biliyorum. Ayrıca bu sıkıntıları en düşük ayarlara alınca da olduğunu fark ettim. Format sonrası her şeyi güncel bir şekilde gerçekleştirdim. Aklıma takılan tek şey sistemi toplarken eski sistemimden kalan PSU kullandım ondan olabilir mi yetersiz kaldığı için vs?
Ekran kartı ve işlemcinin ısılarını takip ediyor musunuz?
Bende BDO oynuyorum aynı sistemle yenileme modu bizim sistemler için pek uygun değil aslında 100-120 FPS almana şaşırdım. Ama sorunun işlemcin ısınmasında bence sıcaklık değerlerine göz at derim. Kasada hakkında çok fikrim yok fakat Everest oluşu hava akışının iyi olmadığını düşündürdü.
Not: Bazı yabancı forumlarda yüksek CPU kullanımı ile alakalı yazılar vardı ona dayanarak sordum bir takip edin (muhtemelen çok ısınıyor) ayarları daha yüksek olan seçeneğe ayarlayın. Ben öyle oynuyorum ortalama 95-120 arası 2K'da.
Yazmayı unuttum bu arada sıcaklıklarla ilgili sorun yok hiç işlemci max 65 lerde ekran kartı 70 lerde geziyor. genellikle savaş arenasında vs attığım için fps bu aralıkta ondan olabilir.
Ayarları daha yüksek olan seçenek dediğiniz nedir acaba onu anlayamadım?
Yazmayı unuttum bu arada sıcaklıklarla ilgili sorun yok hiç işlemci max 65 lerde ekran kartı 70 lerde geziyor. genellikle savaş arenasında vs attığım için fps bu aralıkta ondan olabilir.
Ayarları daha yüksek olan seçenek dediğiniz nedir acaba onu anlayamadım?
Şu ekranda Biraz yüksek modunu seçin. Oyun işlemci seven bir oyun.
Yada yeni menüde ayarlara tıkladığınızda aşağıda hazır seçeneklerden yüksek olanı seçin.
Şu ekranda Biraz yüksek modunu seçin. Oyun işlemci seven bir oyun.
Yada yeni menüde ayarlara tıkladığınızda aşağıda hazır seçeneklerden yüksek olanı seçin.
Merhaba, bu yöntemi denemenizi tavsiye edeceğim.
Mevcut sürücünüzü DDU ile kaldırdıktan sonra, https://www.amd.com/en/support/prev...d-radeon-rx-5700-series/amd-radeon-rx-5700-xt adresinden Adrenalin 2019 Edition 19.12.1 Optional sürümünü indirip kurmayı deneyebilir misiniz?
Daha sonrasında radeon ayarlarından herhangi bir ek özelliği aktif etmeyin. Test sonucunu paylaşırsanız beraber çözmeye çalışalım.
Merhaba, bu yöntemi denemenizi tavsiye edeceğim.
Mevcut sürücünüzü DDU ile kaldırdıktan sonra, https://www.amd.com/en/support/prev...d-radeon-rx-5700-series/amd-radeon-rx-5700-xt adresinden Adrenalin 2019 Edition 19.12.1 Optional sürümünü indirip kurmayı deneyebilir misiniz?
Daha sonrasında radeon ayarlarından herhangi bir ek özelliği aktif etmeyin. Test sonucunu paylaşırsanız beraber çözmeye çalışalım.
Siz yazınca şöyle bir ayrıntı hatırladım. Format sonrası adrenalin 19.12.3 yükledim(önceden eski versiyon vardı.) aygıt yöneticisinde ekran kartı Asus 5700 xt diye gözükürken 19.12.3 ile birlikte MSİ 5700xt diye gözükmeye başladı. Bunu deneyip yazacağım