Ryzen 3900X sistem toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçe
10600₺

Prosperous

Hectopat
BossBilisim - Güvenilir değil.
Ryzen 3900X ile R9 380 4 GB darboğaz olur mu?

Sistem topluyorum, 10 bin ₺'lik bütçem var. Hedefim 2070 Super ekran kartı ama ekran kartını ekleyince fiyatı 15000₺ oluyor.
Bende diyorum ki mevcutta olan R9 380 ekran kartını belli bir süre kullansam sistemi kullanabilir miyim?
Yeni ekran kartı alana kadar...

Topladığım sistem de bu.
Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
3900X alacak kadar bütçeniz var ve "R9 380 ile darboğaz yapar mı?" Diye mi soruyorsunuz? RTX 3000 serisini ve Ryzen 4000 serisini bekleyin fakat bekleyemiyorsanız, o çöp anakartı çıkarıp yerine B550 tomahawk/gaming Edge alın. Konu troll gibi geldi.

10bin TL bütçeyle 3900X'i barındıran dengeli bir sistem toplamanız neredeyse imkansız. Bütçe ve beklenti dengesini iyi kurmanız lazım. Ya 10bin TL'lik bir sistem bakmanız ya da 3900X'le uyumlu çalışabilecek parçalar için daha yüksek bütçeye çıkmanız gerekiyor.

3900X alacak kadar bütçeniz var ve "R9 380 ile darboğaz yapar mı?" Diye mi soruyorsunuz? RTX 3000 serisini ve Ryzen 4000 serisini bekleyin fakat bekleyemiyorsanız, o çöp anakartı çıkarıp yerine B550 tomahawk/gaming Edge alın. Konu troll gibi geldi.

Niye trol olsun ki ciddi anlamda soruyorum. Kardeşim soruyu kavra öyle yaz. Şu anda topladığım sistem bu. Sana anakart iyi mi diye sormuyorum. Bu sistemde ana soru şu R9 380 darboğaz yapar mı? Yani yeni bir kart alana kadar diyorum. Biliyorsan eğer yaz yalan trol mrol gibi şeyler yazacağına hiç yazma daha iyi.
10bin TL bütçeyle 3900X'i barındıran dengeli bir sistem toplamanız neredeyse imkansız. Bütçe ve beklenti dengesini iyi kurmanız lazım. Ya 10bin TL'lik bir sistem bakmanız ya da 3900X'le uyumlu çalışabilecek parçalar için daha yüksek bütçeye çıkmanız gerekiyor.

evet farkındayım aslında sene sonu indirimlerini bekliyorum diyebilirim. ama çoğu bileşenin neredeyse stok durumu tükeniyor yeni ürünlerde gelmiyor gelse de fiyatlar ortada bu yüzden biraz acele ettim ama bütçem kısıtlı bir ürünü daha sonra almak şartı ile bu sistem toplanır diye düşünüyorum.

Dostum şöyle yapabilirsin.
B550 anakart (sağlam bir kart almanı tavsiye ederim ASUS ROG modellerinden birini çünkü her bileşen gibi anakartta çok önemli ki sen o sisteme 3900X takmayı düşünüyorsun çok sıkınıtı yaşayabilirsin)
R5 3600 (Ryzen 4000 çıktığında yükseltebilirsin.
Ve 2070S (ben olsam 3070'i beklerim)
RAM konusunda bilgim yok fakat seni idare edebilecek şekilde topla paranı birkitr yükseltme yaparsın yeni ürünler geldiği zaman.
bir de boss bilisim yasaklı bu sitede yasaklı bir site ve alışveriş olarak güvenilir bir site değil kesinlikle.
Ek olarak ekran kartını MSI veyahut ASUS olarak güncelle güçlü bir sistem toplamak istiyorsan bileşenlerinde küsur olmamalı.

Dostum şöyle yapabilirsin.
B550 anakart (sağlam bir kart almanı tavsiye ederim ASUS ROG modellerinden birini çünkü her bileşen gibi anakartta çok önemli ki sen o sisteme 3900X takmayı düşünüyorsun çok sıkınıtı yaşayabilirsin)
R5 3600 (Ryzen 4000 çıktığında yükseltebilirsin.
Ve 2070S (ben olsam 3070'i beklerim)
RAM konusunda bilgim yok fakat seni idare edebilecek şekilde topla paranı birkitr yükseltme yaparsın yeni ürünler geldiği zaman.
bir de boss bilisim yasaklı bu sitede yasaklı bir site ve alışveriş olarak güvenilir bir site değil kesinlikle.
Ek olarak ekran kartını MSI veyahut ASUS olarak güncelle güçlü bir sistem toplamak istiyorsan bileşenlerinde küsur olmamalı.

Teşekkür ederim. Daha açıklayıcı oldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı