Ryzen 5 1. ve 2. nesil CPU fiyatları yükseliyor

Ryzen 5 1600 ve 2600 işlemcilerin nisan başından beri fiyatları devamlı yükselişte. Mayıs ayında 750 TL'ye aldığım R5 1600 şu anda 1000 TL civarında seyrediyor. Bu uçurumun sebebini anlamıyorum. 1. nesil olmasına rağmen fiyatına göre üstün performans veren bu işlemciyi çok severek kullanıyordum. Bu da 1000 TL'nin üstünü gördüğü zaman AMD tarafında 500-800 TL bandında tercih edilecek uygun bir fiyat/performans işlemcisi kalmıyor. Intel'e dönme vakti sanırım gelmiş artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dolar artıyor bir de stok krizi var. Intel artmadı mı sanıyorsunuz? I3 9100F 700 liraya çıktı. Lütfen iki tarafa da bakın.

fiyatların yükselmesinin bir nedeni herkesin evlerinde olduğu bir dönemdeyiz ülkeye düzenli olarak ürün gelişleri durdu veya çok azaldı o yüzden dezenfektanlarda olduğu gibi fiyatlar yükselebilir gayet normaldir bu ek olarak dolar kuru stabil değil ve artış halinde yanlışım varsa düzeltin lütfen T.C.M.B bile doları yıl sonunda 7 TL olarak öngörüyor. kulaklığımın yastığı açıldı 2020 başından beri ülkeye yedek parçasını isteyemedim diğer ürünler için de durum çok farklı değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…