Ryzen 5 1400 Overclock Yapamama Sorunu

syozkn07

Kilopat
Arkadaşlar öncelikle burada yeniyim ve bu soru ile aranıza katılıyorum. Bir hata kusur işlersek maruz görün. Uzatmadan soruma geleyim:

Bilgisayarımın parçaları:
  • Asrock AB350m mAtx anakart
  • Ryzen 5 1400 işlemci Stok soğutucu ile beraber kullanıyorum
  • GTX 1060 6GB ekran kartı.
Sormak istediğim şey overclock ile alakalı. İlk önce YouTube'dan videolar izleyerek Ryzen Master üzerinden overclock yapmaya çalıştım ancak şöyle bir şey oluyor: saat hızlarını çok az bile arttırsam, bilgisayarıma reset attığımda bilgisayarın fanları çalışıyor ancak monitöre herhangi bir görüntü göndermiyor. Belki değerlerde hata yapmışımdır diye 3,5 GHz bile denedim hep aynı sonuçla karşılaştım. Test etme imkanı bile bulamadım kısacası.

Birkaç kişiye sorduğumda "BIOS üzerinden OC yap" dendi.

BIOS'a girip OC Tweaker sekmesinden yine denedim ancak sonuç yine değişmedi. Bilgisayar tekrar başladığında işlemci, ekran kartı, kasa fanları ne varsa çalışıyor ancak monitöre görüntü göndermiyor. Bilgisayarımı açabilmek için BIOS pilini çıkarıp takmam gerekti. Voltajı arttırsam da sonuç değişmiyor, sabit bıraksam da.

Amacım stok fanla alabileceğim maksimum saat hızını alabilmek. Malum 3,2 GHz stok hızı var 1400'lerin. 3,6-3,7'ye bile çıkarsam mutlu olacağım.

İkincil amacım ise işimle alakalı sık sık yurt dışına gitme durumum var, dolayısıyla darboğaz yapmayacağını öngörebilirsem GTX 1070 veya RTX 1060 gibi bir üst segment karta geçmeyi planlıyorum overclock yaparak besleyebilirsem.

Monitörümün çözünürlüğü 2560x1080 yani ultra wide monitörlerden. Overclock ile 1070 veya 2060 besleyebilme imkanı var mıdır Ryzen 1400'ün ne dersiniz?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen sizin yerinizde olsam anakartınız güncel bir anakart çözünürlük 2K 2060 yada 2070 alır ultra ayarlarda oynardım sık sık yurt dışına gidiyorsam bütçemin olduğu bir zaman 2600 veya 2600X alıp uzun süre kullanırdım bu benim fikrim. Bıos son sürüm mü acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…